DE CE este bine să ALERGI atunci când PLOUĂ

Distribuie

O echipă de cercetători italieni, de la Universitatea din Brescia a ajuns la concluzia că, atunci când începe ploaia, este mai bine să alergi decât să mergi spre adăpost. Potrivit coordonatorului acestui studiu, Franco Bocci, în timpul alergării în poaie, riscul de a te uda până la piele este mic.

 Profesorul demonstrează că viteza optimă de deplasare pe timp de ploaie, fără umbrelă, poate varia în funcţie de masa corporală, viteza vântului, dimensiunea picăturilor de ploaie, dar şi unghiul dintre direcţia de deplasare şi direcţia din care bate vântul.

„Putem spune că, în general, cel mai indicat lucru este să alergi cât de repede poţi”, a declarat Bocci pentru BBC News.
„Dacă persoana respectivă este slabă, atunci probabil că va exista o viteză optimă de alergare mai mică decât cea maximă, din sprint. Pentru persoanele cu greutate normală, dar şi pentru cele supraponderale însă, cel mai indicat este să alerge cât pot de repede”, a adăugat el.

Exista însă şi unele excepţii. Spre exemplu dacă vântul bate din spate, este bine să încercăm să alergăm cu o viteza egală cu cea a vântului – aceasta este viteza la care simţim cel mai puţin vântul din spate, şi ne asigură că vom fi udaţi de cel mai mic număr posibil de picături de ploaie. Dacă vântul bate din spate sub un anumit unghi, ar trebui să alergam puţin mai repede decât bate vântul.

Profesorul Bocci spune că acest studiu demonstrează cât de complicată este dilema cu privire la alergarea sau simplul mers în timpul ploii.


Distribuie
..