De ce este bine ca femeile să bea VIN

Distribuie

Femeile care consumă un pahar de vin, bere sau tărie în fiecare zi sunt mai puțin expuse riscului de îngrășare comparativ cu femeile care nu consumă deloc alcool. Aceasta este concluzia unui studiu realizat de oamenii de știință de la Brigham and Women’s Hospital din Boston din Statele Unite ale Americii.

Cercetătorii le-au întrebat pe 19.000 de femei americane, care nu aveau probleme legate de greutatea corporală, în vârstă de peste 39 de ani, câte pahare de alcool consumă în fiecare zi și au monitorizat voluntarele timp de 13 ani.

Paharul de alcool considerat „standard” în Statele Unite ale Americii, indiferent dacă este vorba de un pahar de vin – 150 de mililitri, de bere – 350 de mililitri sau de tărie 43 mililitri alcool 80°, conține aceeași cantitate de alcool – 14 grame.

În perioada monitorizării, femeile care nu consumau deloc alcool au fost cele care s-au îngrășat cel mai mult, iar cele care consumau echivalentul a două pahare pe zi au rezistat cel mai bine fenomenului de luare în greutate.

Băutura cea mai eficientă împotriva kilogramelor suplimentare s-a dovedit a fi vinul roșu, însă toate tipurile de alcool consumate, inclusiv vinul alb, berea sau băuturile spirtoase, au condus la apariția aceleiași „legături invers proporționale între consumul de alcool și riscul de a deveni supraponderal sau obez”, afirmă autorii acestui studiu.

libertatea.ro.


Distribuie
..