Dacă vrei o carieră de succes, joacă după regulile puse de bărbaţi

Distribuie

Femeile moderne păşesc pe scara carierei sigure pe ele şi cu succes. Dacă înainte era mai greu acceptată ideea că femeia stă la acelaşi nivel cu bărbatul, acum aceasta nu este decât un basm. Pentru a-ţi crea o carieră de succes trebuie să te înarmezi cu foarte multă putere şi răbdare, pentru că chiar dacă nu toţi bărbaţii recunosc, de multe ori femeile sunt mai bune ca ei şi în afaceri.

O femeie trebuie să fie în acelaşi timp, o soţie iubitoare, o fiică înţelegătoare, o mamă grijulie şi o amantă pasională. Ce talent trebuie să aibă o femeie ca să mai facă carieră şi neapărat de succes?! Răspunsul ar fi să-ţi administrezi corect timpul. Iată cum:

Pentru ca să reuşeşti să faci totul la timp, trebuie să te ocupi în timpul orelor de lucru doar cu lucru. Evită să asculţi poveştile siropoase ale colegei de muncă, să discuţi despre ultima tendinţă în materie de unghii sau ce culoare va fi la modă în acestă vară. Chiar dacă toate aceste mici discuţii nevinovate sunt foarte interesante, ele îţi fură din timp.

Atunci când vrei să faci un lucru anumit, gândeşte-te de cât timp vei avea nevoie pentru a-ţi atinge scopul. Concentrează-te şi uită de lene dacă vrei o carieră de succes.

Încrederea în sine

Dacă vrei să faci o carieră de succes, va trebui să joci după regulile puse de bărbaţi, pentru bărbaţi. Un lider trebuie să-şi asume riscuri şi responsabilităţi. Dacă simţi că vei putea să închei un contract, să organizezi o conferinţă,să faci darea de seamă, nu-ţi fie frică şi ruşine de propriile puteri şi posibilităţi. Încearcă să vorbeşti cu bărbaţii-şefi la egalitate pentru a avea respectul lor.

Nu reacţiona la provocarile din partea bărbaţilor

Femeia, care şi-a construit o carieră de succes este un vis urât pentru un bărbat. În ochii lui ea nu mai este o fiinţă fină şi neajutorată, ci o femeie puternică care va trece şi peste cadavre pentr a-şi atinge scopurile. Simţind această calitate de superioritate, aceştia vor încerca cu orice chip să va provoace. Nu trebuie să te consumi încercând să te confrunţi cu ei, tratează-i cu indiferenţă şi mergi înainte. Mai devreme sau mai târziu te vor lăsa în pace.

Nu încerca să atingi succesul prin intrigi

Atunci când încerci să te ridici în cariera profesională, evită să-ţi bârfeşti şefii. E greşit să crezi că dacă vei bârfi pe cineva îţi vei obţine mai uşor fotoliul de şef. Chiar dacă pe moment conducerea va crede ce spui, mai târziu totul se va întoarce împotriva ta. Nimeni nu vrea o persoană bârfitoare în colectiv.

Responsabilitatea în exces şi moliciunea sunt cei mai mari duşmani în carieră

Inabilitatea de a spune “nu” colegilor, care au hotărât făra vre-un motiv anume să-ţi dea să faci munca în locul lor, motivând că aşa vei atrage simpatia şefilor, este o prostie. În orice birou va exista o asemenea persoană care va încerca să lase munca lui pe spatele altuia. Nu trebuie să-ţi fie frică că vei face o impresie greşită de om rău. Încearcă să explici că şi tu ai foarte multe de făcut. Fiecare are responsabilităţile sale.

În calea spre succes nu trebuie să uiţi de autoperfecţionarea ta. Frecventează diverse training-uri, inspiră-te din biografiile altor femei de succes, şi nu uita că cunoştinţele, sunt cel mai mare ajutor în atingerea unui scop!


Distribuie
..