Cum să te menţii tânără şi să fii în formă zi de zi

Distribuie

Când vine vorba de sănătate, alimentaţia are un rol important în menţinerea acesteia. Un corp sănătos necesită o atenţie deosebită. În primul rând trebuie să avem grijă ce alimente consumăm, cât de des facem sport şi cum expunem corpul la diferiţi agenţi externi.

Fructele şi legumele conţin antioxidanţi

Datorită antioxidanţilor din fructe şi legume, corpul nostru poate fi protejat de cancer. Consumul de fructe şi legume ajută organismul să se menţină tânăr şi să arate bine în fiecare zi. Dacă consumaţi fructe şi legume în cantităţi puţine, de fiecare dată la masă adăugaţi un fruct sau o legumă. Nu uitaţi că organismul uman, pentru a se dezvolta sănătos, are nevoie de multe vitamine.

Lactatele menţin depozitele osoase

Două, trei porţii de produse lactate cu un conţinut scăzut de grăsimi sunt surse excelente de calciu, foarte important pentru rezistenţa osoasă. Orice produs lactat este foarte benefic pentru organism, consumat în cantităţi necesare reduce riscurile de îmbolnăvire şi protejează oasele.

Alcoolul, benefic în cantităţi mici

Pe lângă efectele negative, alcoolul este benefic pentru organism. Acesta ajută la ridicarea colesterolului, previne formarea trombilor şi influenţează proliferarea celulelor de sânge. Alcoolul scade riscurile de a avea afecţiuni cardiace.

Consumă seminţe de in

Seminţele de in previn bolile cardiace şi cancerul. Uleiul din seminţe de in este indicat pentru consumaţie. Zilnic, trebuie să consumăm câte o linguriţă de in pentru a oferi organismului doza necesară de acizi graşi omega 3.

Organismul are nevoie de carbohidraţi

Cerealele integrale au doza necesară de carbohidraţi pe care organismul trebuie să o primească zilnic.

Pe lângă o alimentaţie sănătoasă, nutriţioniştii recomandă femeilor administrarea de suplimente alimentare. Numeroase studii arată că anumiţi nutrienţi esenţiali aduc mai multe beneficii atunci când sunt consumaţi în cantităţi mai mari decât cele care se pot obţine doar din alimente.


Distribuie