Cum să ARZI CALORIILE în timp ce DORMI

Distribuie

Pare surprinzător, însă caloriile pot fi arse nu doar prin consumul anumitor alimente sau prin sport, ci şi prin somn. Potrivit unui studiu realizat recent de National Institute of Health Clinical Center există posibilitatea de a arde calorii chiar şi în timpul unui somn odihnitor.

Acest fenomen se întâmplă, dacă temperatura regăsită în dormitor este cât mai scăzută cu putinţă. Ar fi perfect dacă somnul ar arde toate caloriile adunate în timpul zilei. Pare absolut ireal, însă cercetătorii de la  Health Clinical Center conving că acest fapt nu este deloc departe de a putea deveni realitate. Conform studiului, somnul  într-o cameră răcoroasă îţi poate revitaliza metabolismul.

În timpul acestui studiu, 31 de oameni au dormit fie în camere cu o temperatură de aproximativ 23 de grade, fie într-unele cu circa 18 grade Celsius. Cercetătorii au demonstrat astfel că cei care au dormit în camerele mai răcoroase au reuşit să ardă cu 7% mai multe calorii decât ceilalţi.

Cel mai probabil acest lucru se datorează faptului că organismul a lucrat intens pentru a-şi ridica temperatura la o constanţa de 36 de grade”, explica Francesco Saverio Celi, autorul studiului.

Astfel, dormind  într-o cameră cu o temperatură de 18 grade Celsius, ai putea  să arzi cu100 de calorii mai mult pe parcursul a 24 de ore de somn.

Lucru nedovedit de cercetători este dacă organismul compensează aceste calorii arse în timpul somnului în alt mod – făcându-te să te trezeşti mai infometat sau micşorându-ţi dorinţa de a face mişcare pe timpul zilei.


Distribuie
..