Cum să ai GAMBE mereu FRUMOASE şi să fii în formă

Distribuie

În mod special pentru sezonul cald al anului, trebuie să aveţi gambe frumoase şi în formă, chiar dacă vă confruntaţi cu circulaţie sanguină proastă, cu celulită sau cu un tonus muscular scăzut.

Mişcarea este indispensabilă pentru menţinerea în formă nu doar a gambelor, ci şi a întregului corp. Este suficientă o plimbare de 30 de minute pe zi, iar dacă mergeţi la sală, puteţi face exerciţii speciale pentru tonifierea gambelor, relatează efemina.ro

Dacă este posibil, trebuie să evitaţi să staţi prea mult pe tocuri înalte, deoarece obligaţi picioarele să stea prea mult timp într-o poziţie nefirească.

Totodată, specialiştii recomandă să consumaţi multe fructe şi legume, deoarece sunt o sursă importantă de vitamina C. Este indicat şi consumul de lichide, fie că preferaţi apa, ceaiul sau sucurile proaspete de fructe. Trebuie să consumaţi alimente integrale bogate în fibre alimentare care reglează tranzitul intestinal şi combat constipaţia.

Este necesar ca o dată pe săptămână să faceţi un scrub pentru eliminarea celulelor moarte. Pentru aceasta puteţi folosi scrubul deja celebru pe bază de cafea şi ulei de măsline sau, pur şi simplu, puteţi folosi o mănuşă specială pentru exfolierea celulelor moarte. Celulita poate fi combătută prin activitate fizică, alimentaţie sănătoasă şi creme speciale.

Schimbările de temperatură pot accentua problemele de circulaţie, duşurile trebuie făcute cu apă caldă şi rece, aplicată direct pe gambe. Nu uitaţi de uleiurile esenţiale, acestea stimulează circulaţia şi ajută la drenarea toxinelor din organism.


Distribuie