Cele mai ciudate și periculoase diete de slăbit

Distribuie

De-a lungul timpului, au fost la modă tot felul de diete stranii și greu de înțeles, dar și deosebit de periculoase. Oamenii au încercat tot felul de metode să slăbească, oricât de dureroase sau scârboase au fost.

Dieta cu tenii

Pe la începutul secolului XX, prin farmaciile din America se vindeau pilule cu larve vii de tenie. Cu un asemenea parazit intestinal, care putea ajunge la câțiva metri lungime în intestinul uman, pierderea kilogramelor era garantată și au fost destui curajoși să încerce. Când tot mai mulți amatori să slăbească fără efort, cu ajutorul paraziților, au început să sufere de boli grave, guvernul american a decis într-un final să declare pilulele cu tenii ilegale. Efectele acestei diete au fost cumplite: paralizii, tulburări nervoase, comoții cerebrale și, într-un final, moartea pentru cei care nu au apelat la ajutorul medicilor din timp.

Ghemele de vată

O dietă nouă și la fel de periculoasă a cucerit încrederea adolescentelor plinuțe pe la începutul anilor 2000. Pe internet circulau tot felul de sfaturi să înghiți mici bucăți de vată înmuiate în sirop dulce, ca să îți piară pofta de mâncare și mai ales senzația de foame. Metoda este o bombă cu ceas, pentru că vata, produsă mai nou din fibre sintetice, nu poate fi digerată și provoacă ocluzii intestinale dureroase și chiar fatale.

Mesteci, dar nu înghiți!

Cu aproximativ 130 de ani în urmă, americanul Horace Fletcher a reușit să popularizeze o metodă de slăbit care a cucerit mii de adepți. Puteai mânca orice, mestecai bine alimentele, dar nu înghțeai nimic. Horace reușise să slăbească aproape 70 de kilograme cu această metodă și o promova drept una dintre cele mai sănătoase și simple diete. Se pare că scriitorii Henry James și Mark Twain au încercat și ei dieta lui Fletcher, dar s-au convins probabil destul de repede cât este de periculos să te înfometezi zi de zi.

Oțetul și dietele excentrice ale Lordului Byron

Poetul britanic George Byron era cunoscut pentru obsesia cu care își apăra frumusețea și silueta. Când bulimic, când anorexic, el încerca tot felul de soluții inedite să nu se îngrașe, iar oțetul a fost una dintre metodele la care a apelat cel mai des. El obișnuia să bea apă cu oțet și să mănânce doar un ou fiert și câțiva biscuiți pe zi. Multe femei i-au urmat exemplul, deși era evident că dieta la pune sănătatea în pericol.

Cât mai multe ore de somn

Înainte să fie studiate bine efectele somnului asupra organismului, au existat câțiva promotori ai regimului de slăbit pe bază de odihnă. Se credea că, în timpul somnului, organismul nu mai acumulează proteine și grăsimi și se recomanda să se doarmă cât mai mult. Umblă zvonurile că și Elivs ar fi încercat această metodă la un moment dat, fiind cunoscut faptul că artistul avea mari probleme cu greutatea în a doua parte a vieții. În realitate, organismul consumă foarte puține calorii în timpul somnului, astfel că metoda nu va funcționa niciodată.

libertateapentrufemei.ro.


Distribuie
..