Ceaiurile de slăbit, de mare ajutor în DIETĂ

Distribuie

Când vrei să slăbeşti, eşti dispusă să încerci…aproape orice. Printre multele variante gata să-ţi sară în ajutor găseşti şi ceaiurile de slăbit. Înainte de a le încerca, află care este efectul lor şi cât de mult te pot ajuta.

În jurul ceaiurilor de slăbit s-au declanşat adevărate dispute. Unii susţin că au reuşit să slăbească cu ajutorul lor, alţii nu le găsesc suport ştiinţific sau le-au folosit fără rezultat. Dincolo de ce spun unii sau alţii, întrebarea rămâne: sunt ele cu adevărat eficiente? Noi îţi spunem ce trebuie să ai în vedere atunci când alegi un astfel de ceai, scrie unica.ro.

Ceaiurile au un rol complementar

Doar un ceai de slăbit nu va face minuni în privinţa siluetei tale. Este nevoie de o dietă echilibrată, de consum caloric prin mişcare şi de aşteptări realiste. Dintre toate, regimul alimentar este poate cel mai important, iar ceaiurile de slăbit sunt recomandate doar ca adjuvante în dietele de slăbit. Acestea fie cresc consumul energetic pe termen scurt, fie au efect depurativ. Nu este recomandată fo-losirea lor pe o perioadă îndelungată de timp, respectiv mai mult de trei-patru săptămâni. v În mod normal, se consumă timp de două săptămâni, după care se ia pauză. De obicei, ceaiurile de slăbit conţin flori de hibiscus, ceai negru sau verde, lămâie, măceşe, mere. Combinaţiile sunt diferite, în funcţie de firma care le produce şi de efectele aşteptate.

Pot fi de ajutor în regimurile de slăbit

Când te horătăşti să slăbeşti, adoptă o dietă corespunzătoare, fă mişcare şi respectă intervalul la care trebuie să bei ceaiul, recomandat de producători.

Scopul ceaiurilor de slăbit este să reducă şi să menţină greutatea corporală. Dar nu alege să te înfometezi ca să fii sigură de efect. În astfel de cazuri, se pot accentua reacţiile adverse determinate de unele ceaiuri de slăbit. În mod cert, consumul acestror adjuvante influenţează starea întregului organism, având o acţiune complexă. Se poate ca tu să nu ai neplăceri, dar se poate şi să resimţi una din stările descrise în continuare.

La ce trebuie să te aştepţi

oboseală, slăbiciune şi ameţeală;

probleme digestive, care pot dispărea cu timpul;

deshidratarea organismului, însoţită de senzaţia de gură uscată;

stări de insomnie;

dureri de stomac;

gitaţie şi irascibilitate.

Efectele neplăcute nu sunt de obicei grave. Doar dacă sunt folosite pe termen lung, ceaiurile antiadipoase pot deshidrata şi demineraliza organismul,

Pe acestea le poţi prepara singură, acasă

Dacă vrei, poţi să-ţi pregăteşti singură ceaiurile care să te ajute să slăbeşti

sau să faci combinaţii care îţi plac mai mult. Noi îţi oferim câteva variante.

Ceai verde cu ghimbir proaspăt

> Curăţă de coajă şi taie mărunt o bucăţică de ghimbir de mărimea unei cireşe. Amestecă-l cu o linguriţă de ceai verde şi toarnă deasupra o cană cu apă fierbinte. Lasă 4 minute, apoi bea. Timp de 3 săptămâni, bea câte două căni pe zi. Vei simţi imediat efectul şi vei vedea că după un timp îţi taie pofta de mâncare şi stabilizează nivelul glicemiei în organism.

Ceai de ovăz cu vanilie

> Acesta taie pofta de dulce, astfel încât îţi va fi mai uşor să duci dieta până la capăt. Pune o linguriţă de ceai de ovăz într-o cană şi toarnă deasupra apă fierbinte. Lasă 10 minute şi adaugă jumătate de pliculeţ de zahăr vanilat. Bea câte o cană în fiecare dimineaţă pe stomacul gol, timp de trei săptămâni.

Ceai din flori de soc

> Stimulează transpiraţia şi eliminarea toxinelor şi are un efect laxativ moderat. Pune trei linguriţe cu vârf de flori de soc la o cană de 250 ml de apă clocotită. Lasă 10 minute să infuzeze şi bea cantitatea în trei reprize, neîndulcită. După două săptămâni, fă o pauză o săptămână, apoi poţi continua încă două săptămâni.

Ceai din frunze de dud

> Acest ceai este recomandat mai ales persoanelor care suferă de afecţiuni de natură digestivă, cum ar fi ulcerul, diareea sau gastrita. Prepară o infuzie dintr-o linguriţă de frunze de dud la 250 ml de apă clocotită. Bea această cantitate în trei reprize, la o oră după mesele principale. Ceaiul nu se îndulceşte şi se bea timp de trei săptămâni.

Ceaiul verde este renumit pentru calităţile sale. Conţine antioxidanţi care menţin sănătatea corpului şi asigură un tonus ridicat.

 


Distribuie
..