Ce să faci ca să slăbești 5 kilograme fără regim

Distribuie

Atunci când vrem să slăbim, recurgem la următoarele două măsuri: ne schimbăm alimentația și mergem la sală. Oamenii de știință arată că putem să pierdem în greutate și fără să ținem regim, printr-un simplu gest pe care îl facem dis-de-dimineață, la prânz și seara.

Mulți au lăudat beneficiile consumului unui pahar de apă pe stomacul gol, dimineața. Ajută la digestie, toate funcțiile organismului sunt ”trezite” și devenim mai vioi, scade tensiunea arterială și multe altele.

Oamenii de știință susțin că persoanele care beau două pahare de apă rece pe stomacul gol, imediat cum s-au dat jos din pat, pot slăbi rapid cinci kilograme. Cu alte cuvinte, doar lichidul vieții ne ajută să pierdem în greutate, fără să renunțăm la alimentele favorite. Numai că, atunci când dorim să slăbim, un singur cuvânt trebuie respectat cu sfințenie: moderația.

”Dieta cu apă” trebuie ținută și la prânz și seara, iar numărul kilogramelor pierdute va fi astfel mai mare, promit cercetătorii de la Universitatea din Birmingham, într-un studiu publicat n revista Obesity.

Experții au ajuns la această concluzie după ce au efectuat un studiu pe 84 de persoane obeze, împărțite în două grupuri. 41 dintre ele au fost rugate să consume un litru de apă (câte două pahare înainte de fiecare masă), iar ceilalți 43 de oameni au fost puși să-și imagineze că au stomacul plin, fără să bea apă.

Cura cu apă, cel mai eficient mod de a slăbi

Cei care făceau parte din primul grup au pierdut 5 kilograme, în trei luni, mâncând normal, dar cu moderație, în timp ce ceilalți au reușit să dea jos doar 700 de grame în același interval.

Cu toate că li s-au dat instrucțiuni despre ce și cât să consume în timpul curei cu apă, nici un voluntar nu a luat în seamă recomandările, în special pe cele legate de antrenamentele fizice. Așadar, participanții la studiu care au slăbit nu și-au schimbat semnificativ activitatea fizică în timpul experimentului, au arătat oamenii de știință.

Consumul de apă, în etapele recomandate de cercetătorii de la Universitatea din Birmingham, poate duce la o slăbire eficientă, fără să fii nevoită să renunți la mâncare sau să faci exerciții.

”Dacă activitatea fizică se îmbunătățește foarte puțin și apar mici modificări în dietă – asta ar însemna să mănânci sănătos și cu moderație, persoanele care își doresc să scadă în greutate pot face acest lucru fără probleme, într-un mod sănătos. Mai mult, cea mai eficientă și sănătoasă metodă de slăbit este atunci când numărul kilogramelor topite nu este prea mare”, susțin medicii.

unica.ro


Distribuie
..