Ce păţesc femeile care poartă PANTALONI STRÂMŢI

Distribuie

Pantalonii strâmţi sunt tot mai căutaţi pentru că lasă formele corpului la vedere, se potrivesc cu multe haine fiind uşor de asortat şi rămân întotdeauna în tendinţe. Astfel că atât femeile, cât şi bărbaţii, aleg să poarte acest tip de pantaloni. Deşi multe persoane recunosc că aceşti pantaloni nu sunt tocmai comozi, îi aleg însă pentru a rămâne în ton cu moda. Puţini ştiu că purtarea frecventă a pantalonilor strâmţi afectează sănătatea, cu atât mai mult cu cât aceşti pantaloni sunt purtaţi încă din adolescenţă.

Cum îţi afectează sănătatea şi frumusetea purtarea pantalonilor strâmţi

Aflându-se sub nivelul inimii, vasele de sânge de la nivelul picioarelor sunt astfel adaptate încât să poată împinge sângele către inimă, asigurând astfel circulaţia. Pentru aceasta capacitate venele de la nivelul picioarelor prezintă un fel de vâlve care se deschid când sângele urcă, apoi se închid pentru a nu-i permite coborârea. Şi tot aşa până la inimă.

Atunci când purtăm pantaloni strâmţi circulaţia la nivelul picioarelor este afectată, urcarea coloanei de sânge este îngreunată, astfel că sângele se acumulează în vene, scrie kudika.ro.  Apar edemele în special de la jumătatea inferioară a gambei până la nivelul degetelor, aceste umflături pe bază de retenţie de apă creând o senzaţie de oboseală şi disconfort.

În acelaşi timp îngreunarea circulaţiei afectează şi nervii de la nivelul picioarelor. Nervii sunt situaţi alături de vase, primind de la acestea oxigen şi nutrienţi. Astfel că pentru a menţine nervii sănătoşi avem nevoie de o circulaţie sănătoasă.

Vasele limfatice drenează şi ele către trunchi, iar purtarea pantalonilor strâmţi îngreunează şi circulaţia limfei.

Purtarea pantalonilor strâmţi creşte riscul de varice gambiere

Îngreunarea curculaţiei sanguine provoacă acumularea sângelui la nivelul gambelor. Venele se dilată, apoi mecanismul valvular nu mai funcţionează corespunzător, formându-se astfel varicele.

Pantalonii strâmţi afectează nervii

Purtarea pantalonilor strâmţi pe o perioadă îndelungată poate duce la afectarea nervilor, această situaţie manifestându-se prin senzaţia de “amorţire” la nivelul picioarelor. Persoana în cauză simte furnicături puternice şi îşi poate mobiliza cu greu piciorul până la dispariţia simptomelor. Poziţia picioarelor pe scaun poate accelera nevralgia, astfel că persoanele care stau picior peste picior acuză mai des senzaţiile de amorţire. Obezitatea intensifică de asemenea simptomele afectării nervilor.

Pantalonii strâmti cresc riscul apariţiei vinişoarelor inestetice la nivelul pielii

Se observă la unele persoane persistenţa unor vene mici de culoare roşu-movaliu la nivelul pielii, cu un aspect inestetic. Aceste vinişoare poartă numele de venectazii şi în general însoţesc patologia varicoasă. Purtarea pantalonilor strâmţi favorizează apariţia acestora.

Purtarea pantalonilor strâmţi favorizează apariţia celulitei

Specialiştii susţin că pantalonii strâmţi îngreunează circulaţia sângelui şi a limfei, favorizând astfel apariţia celulitei chiar şi la persoanele slabe.

Medicii recomandă evitarea purtării acestor pantaloni sau înlocuirea lor cu pantalonii din material elastic sau cu colanţii.


Distribuie
..