Ce CURA DE SLĂBIRE este cea mai potrivită pentru tine

Distribuie

Să iei decizia corectă în ceea ce privește dieta pe care să o urmezi. De aceea, îți oferim câteva indicii care să te ajute să alegi cea mai bună dietă pentru tine.

Numărarea caloriilor. Este o dietă care funcționează la bază și constă în numărarea aportului de calorii de la fiecare masă. Despre această metodă se consideră că este dezvoltată științific și că, în cazul ei, nu există alimente interzise. Tocmai de aceea, multe companii IT au dezvoltat aplicații pentru telefonul mobil care să te ajute să îți numeri corect și la timp caloriile.

Dieta 5/2 sau dieta de două zile.
 Bazată pe principiul alimentării intermitente, dieta 5/2 presupune un consum alimentar foarte redus timp de două zile pe săptămână, și un consum normal în celelalte cinci. Adepții dietei susțin că acest regim alimentar poate reduce nivelul colesterolului și tensiunea arterială.

Dieta Slim Fast. Principiul dietei Slim Fast este acela ca mesele să fie înlocuite cu shake-uri care respectă toate proproprietățile unei nutriții sănătoase. Dacă este urmată cu strictețe, dieta te poate scăpa de unul, până la două kilograme pe săptămână.

Dieta Atkins
 a devenit renumită prin faptul că este axată pe consumul mare de carne, însă inventatorul ei spunea că scopul principal este acela de a reduce substanțial numărul carbohidraților. Cantitatea de brânză și de smântână consumată în această dieta i-a făcut pe contestatarii ei să se gândească dacă este o soluți bună pe termen lung pentru sănătatea inimii.

 

Dieta South Beach. Este una dintre dietele cu cei mai puțini carbohidrați. A câștigat popularitate în urmă cu 10 ani, mai ales că nu este așa dependentă de proteine ca dieta Atkins. Acest regim alimentar promite o pierdere rapidă în greutate în primele două săptămâni.

Paleo Dieta. Acest gen de dietă ține cont de principiile culinare ancestrale. Astfel, se consumă carne macră, pește fructe și legume, alimente bogate în proteine și cu un conținut crescut de fibre. Mai mult, se pare că nu este nevoie să reduceți numărul de calorii.

Dieta mediteraneană a fost implementată de către popoarele din Spania, Italia și Grecia care au învățat să mănânce în funcție de beneficiile pentru sănătate pe care le aduceau alimentele, dar și în funcție de zonă.

Astfel, din această dietă fac parte fructe, legume, fasole, nuci, cereale, pește și ulei de măsline. Sunt permise, dar în cantități foarte mici, carnea, produsele lactate și vinul roșu.

Dieta Sonoma durează 10 zile și este influențată de cea Mediteraneană. În afară că te scapă de kilogramele în plus, acest regim alimentar ”te vindecă” și de dependența de zahăr.

Acestă dietă să urmează în trei trepte, alimentele procesate și unele care conțin grăsimi fiind interzise în prima fază.

Dieta Raw Food. Așa cum o sugerează și numele ei, dieta presupune consumul de alimente în stare crudă, neprocesate. Fanii acestei diete spun că ea te poate ajuta nu doar să pierzi în greutate, ci să îți întărești sistemul imunitar și pe cel digestiv.

libertatea.ro


Distribuie
..