Câteva poziţii de yoga îţi schimbă starea de spirit!

Distribuie

Acel moment când te simţi obosită şi cu moralul la pământ te face să cazi pradă depresiei şi anxietăţii. Chiar dacă încerci să dormi cât mai mult, asta nu-ţi scoate din oboseală, ci invers. Există însă un medicament minune: Yoga.

În ciuda poziţiilor incomode  şi uneori amuzante, yoga are  efecte  nemaipomenite  pentru proastele stări morale.

Cum te destinde yoga?  În momentul în care  execuţi o poziţie,  mintea ta se detaşează de atmosfera înconjurătoare, iar  relaxarea profundă vine  din faptul ca menţinerea corpului în anumite poziţii ajută la o mai bună circulaţie şi oxigenare a creierului.
În cazul în care nu ai facut yoga până acum,  se recomandă să începi cu un specialist, deoarece numai aşa vei învăţa să execuţi mişcările corect. Iar dacă nu eşti începătoare, poţi  să încerci yoga  acasă.  Îţi propunem 4  exerciţii de yoga care  readuc relaxarea şi liniştea sufletească:

1. Câinele.  Poziţia care  te ajuta să-ţi oxigenezi mai bine creierul şi să-ţi faci muschii spatelui mai elastici.
Deci, aşează-te pe burtă cu palmele sub umeri şi „sprijină-ţi” picioarele în degete . Inspiră adânc şi ridică-ţi  posteriorul, ţinând tălpile pe sol. Stai asa cam 30 de secunde. Cu timpul vei reuşi să menţii şi mai mult poziţia.

2. Barca. Ca să-ţi iasă mai bine acest exerciţiu, trebuie să ai muşchii abdominali ceva mai dezvoltaţi. Începe stând în şezut, cu genunchii îndoiţi şi tălpile lipite de sol. Întinde braţele uşor în faţă, întinde picioarele şi lasă-ţi trupul uşor în spate, până ajungi la 45 de grade. Ridică-ţi picioarele, tot la 45 de grade, şi încordează-ţi căt poţi abdomenul. Rămâi în poziţia aceasta jumătate de minut.

3. Podul. Această poziţie este excelentă pentru a întări muşchii spatelui. Stai pe spate, cu picioarele îndoite şi tălpile lipite de sol, căt mai aproape de şezut, palmele pe sol. Inspiră şi în timp ce expiri, împinge în picioare ca să-ţi ridici bazinul. Împreunează-ţi mâinile sub spate şi lasă-ţi greutatea pe umeri şi pe picioare. Ţine  şoldurile cât mai sus. Exersează de câteva ori, timp de 30 de secunde.

4. Luptătorul. Acest exerciţiu întăreşte picioarele şi spatele. Stai în picioare, du piciorul drept în spate şi întoarce-l la 90 de grade spre dreapta, adică talpa dreaptă trebuie să fie perpendiculară pe talpa stângă, orientată înainte. Îndoaie genunghiul stâng şi întoarce-ţi trupul astfel încât să fie în aceeaşi direcţie cu piciorul din faţă. Inspiră şi îndoaie şi mai mult genunchiul, astfel încât să fie paralel cu salteaua. Priveşte în faţă şi întinde braţele pe direcţia picioarelor.

Încearcă-le acasă şi după câteva şedinţe consecutive, vei descoperi cât de mari sunt beneficiile pentru trupul tău, dar şi pentru suflet!


Distribuie
..