Care sunt cauzele ascunse ale CELULITEI

Distribuie

De cele mai multe ori celulita are cauze ascunse, de natură organică, metabolică şi funcţională. Doar cremele aplicate pe piele şi dieta nu sunt suficiente pentru a ameliora problema. Cauzele ascunse ale celulitei merg mână în mână cu metabolismul şi fiziologia tipic feminină. Aşa se şi explică de ce circa 80% din femei au celulită şi de ce doar 10% dintre bărbaţi au probleme de acest gen.

Cauzele ascunse ale celulitei trebuie căutate în dereglările hormonale, circulaţia deficitară, sensibilitatea şi disfuncţionalitatea vezicii biliare şi în stilul de stilul de viaţă, scrie femeia.ro.

DIETA

Lipsa fibrelor din alimentaţie, precum şi dieta săracă în acizi graşi omega 3 şi 6 (pe care îi furnizează peştele oceanic, fructele de mare, seminţele, nucile, uleiul de măsline) sunt factori care cresc riscul apartiţiei celulitei. Totodată, mesele dezordonate, la care se adaugă absenţa mişcării, duc la apariţia inesteticelor modificări la nivelul pielii.

HORMONII

Fluctuaţiile hormonale, adesea un efect al dereglărilor tiroidei, sunt cauze care stau la baza instalării celulitei. Hormonii în exces creează un mediu favorabil retenţiei de apă în ţesuturi. Suprarenalele, responsabile de asemenea cu retenţia de apă, sunt de vină pentru apariţia deformărilor la nivelul epidermei.

CIRCULAŢIA

Afecţiunile cardiace sunt agravate de problemele de circulaţie. Când circulaţia este deficitară antrenează nu doar hipertensiune arterială, ci şi modificări în structura ţesutului adipos – acesta se întăreşte şi se produc acumulările de grăsime.

VEZICA BILIARĂ

Adesea o consecinţă a unui sistem digestiv sensibilizat, ineficienţa funcţională a vezicii biliare este una din cazuele ascunse ale celulitei. Bila leneşă şi favorizează instalarea tulburărilor digestive, care dau peste cap procesul de detoxifiere (când detoxifierea se face adecvat, primul semnal este la nivelul epidermei – pielea este curată) – constipaţia, dezechilibrul florei intestinale, digestia greoaie.

Printre cauzele ascunse ale celuitei se numără şi stresul, lipsa de somn, o dietă dezordonată, dietele drastice pentru scăderea în greutate, toate păcate ale stilului de viaţă modern la care suntem condamnaţi.


Distribuie
..