Băutura ”fericirii”! CE conține și CUM o poți face acasă

Distribuie

Știai că există o băutură care te poate face fericită? Și nu este vorba de alcool, ci de o băutură sănătoasă, pe care o poți bea în fiecare dimineață la micul dejun. Ai nevoie de 3 ingrediente:

Băutura fericirii se face foarte rapid. Amesteci o banană mică feliată cu 100 ml de lapte și o linguriță de scorțișoară măcinată. Poți folosi un blender și băutura este gata în doar câteva secunde. Dacă nu ai, pur și simplu poți zdrobi bine banana, apoi o amesteci bine de tot cu laptele și scorțișoara, scrie avantaje.ro.

De ce se numește băutura ”fericirii”?

Ei bine, pe lângă faptul că este delicioasă și dulce – fără să adaugi zahăr ori miere – trebuie să știi că bananele sunt foarte sănătoase și conțin triptofan, un aminoacid esențial pentru producerea serotoninei (hormonul fericirii) în corpul tău.

Bananele mai conțin și vitamina B6, ce reglează glicemia. Tot aceste fructe ajută și la normalizarea tensiunii arteriale și dacă le consumi în mod regulat poți preveni accidentele vasculare. Bananele mai sunt și bogate în fibre, ceea ce înseamnă o digestie mai bună – însă trebuie să consumi și mai multe lichide pe timpul zilei – și sunt un anti-acid natural.

Și scorțișoara este foarte bună: îți îmbunătățește starea de spirit, stimulează funcțiile cognitive și scade nivelul colesterolului. De asemenea, este bogată în antioxidanți, astfel că și pielea ta este mai protejată de radicalii liberi.

Poți bea această băutură a fericirii la micul dejun, pentru o stare de bine încă de dimineață, ori o poți consuma ca gustare între mese, pentru că este și sățioasă.


Distribuie
..