Ai încercat zeci de diete, însă fără niciun rezultat? Zumi.md îţi descoperă adevăratele motive
Slăbeşti nu doar dacă reduci din caloriile din alimete sau dacă faci sport. Pentru a pierde din greutate trebuie să alegi un alt stil de viaţă, să-ţi schimbi concepţiile morale şi să renunţi la obiceiurile care-ţi dăunează. Dacă respecţi cu stricteţe o dietă şi nu ai niciun rezultat, atunci zumi.md îţi descoperă adevăratele motive, care te împiedică să scapi de kilograme.
1. Alimentaţia sănătoasă e doar o aparenţă
Când vrei să mănânci sănătos, fie că vrei să consumi alimente bogate în carbohidraţi, fie că le preferi pe cele cu un nivel scăzut de carbohidraţi, important este să mănânci „mâncare adevărată”, adică naturală. Sucul diatetic sau batonaşele energizante nu se atribuie absolut deloc pentru o cură de slăbire sănătoasă.
2. Eşti mereu anxioasă
Sistemul care reacţionează la stres este subconştient, el răspunde la stimuli şi la nimic altceva. Prin urmare, corpul nu reacţionează la surse de stres, fie este vorba de stresul emoţional, fizic, financiar sau de orice altă natură.
Toate aceste tipuri de stres determină producerea de cortizol, hormonul „luptă sau fugi” care catabolizează muşchii, înrăutăţeşte rezistenţa la insulină şi promovează depozitarea grăsimilor. Astăzi corpul omenesc răspunde în acelaşi fel, dar în situaţii mult mai puţin grave decât cele din trecut, precum ambuteiajele sau deadline-uri. De aceea este bine din când în când să te eliberezi de stresul care, printre altele, împiedică să renunţi la kilogramele în plus.
3. Insuficienţa de somn
Lipsa de somn duce la eliberarea cortizolului, care determină depozitarea grăsimii. Mai mult, există studii care asociază programul necorespunzător de somn cu obezitatea. Prin urmare, este foarte important să dormim aproximativ 8 ore pe noapte.
4. Mănânci inconştient
Majoritatea femeilor şi-au făcut obicei de a mânca chiar şi atunci când organismul nu cere. Unele manâncă, privind televizorul, altele mănâncă instinctiv, în timp ce gătesc, când sunt la volan sau în timp ce citesc. De acea pentru a avea un regim alimentar sănătos ar trebui să mănânci în anumite intervale orare, stând la masă.
5. Consumi multe alimente doar pentru că sunt gustoase
Nucile, ciocolata neagră şi mierea, dar şi alte alimente bogate în calorii sunt slăbiciunile multor oameni. Este greu de înţeles de ce, uneori, ele nu îşi au rolul în dietele de slăbit având în vedere că aceste alimente oferă multe avantaje pentru sănătate. Nucile, de exemplu sunt surse bogate de micronutrienţi precum magneziul, vitamina E şi seleniu.
Totuşi, dacă nu reuşeşti să slăbeşti, deşi faci totul „ca la carte”, poate că ar trebui să reduci consumul de astfel de alimente.
6. E clişeu faptul că poţi slăbi doar nemâncând
Reducerea cantităţii de alimentaţie poate duce la pierderea în greutate, însă nu poţi diminua la nesfârşit cantitatea de mâncare. Astfel organismul tău ar putea reacţiona invers şi va determina organismul să lupte împotriva pierderii în greutate. În loc să te bazezi pe deficitul caloric, poţi să faci ca aportul caloric să varieze de la o zi la alta.