Află ce tip de CELULITĂ ai şi cum poţi scăpa de ea

Distribuie

Există mai multe tipuri de celulită, iar în funcție de tipul pe care îl ai și tu poți găsi cel mai eficient tratament pentru îndepărtarea ei.

Fiecare tip de celulită evoluează altfel, pe diferite părți ale corpului. O femeie poate avea mai multe tipuri de celulită în același timp, iar identificarea fiecărui tip este important ca apoi să găsești tratamentul potrivit ca să scapi de ea, notează unica.ro.

Celulita moale

Dă pielii un aspect moale, flasc, și se simte la fel la atingere. Aceasta apare de obicei pe zone unde există mai multă grăsime: pe brațe, pe coapse, pe fund și pe abdomen. Începe să apară de obicei la vârsta de 30 de ani.

Cea mai bună soluție ca să scapi de celulita moale este să slăbești încet și să consumi produse alimentare cu proteine de bună calitate. Ca exerciții, trebuie să faci antrenamente pentru creșterea rezistenței și pentru tonifierea mușchilor. Poți aplica și creme care îmbunătățesc circulația în zonele afectate de celulita moale. Și tratamentele de tipul electro-stimulare sunt eficiente în acest caz.

Celulita dură

Celulita dură sau solidă, este foarte comună în rândul femeilor tinere și se găsește pe șolduri și coapse. Este primul și cel mai evident semn ala apriției celulitei – aceasta este celulita care arată ca o coajă de portocală. Celulita dură poate începe să apară încă din adolescență, iar fără un tratament timpuriu se îndepărtează foarte greu. În unele cazuri, celulita poate fi dureroasă la atingere.

Pentru a scăpa de celulita dură trebuie să începi tratamentul de la primele semne ale apariției. Un tratament eficient împotriva celulitei dure este mezoterapia, ceea ce presupune injectarea anumitor extracte naturale și vitamine în mezodermă, ca să acționeze direct asupra problemei. Și cremele cosmetice – anticelulitice – pot fi folosite, însă acestea doar ascund celulita și odată ce oprești aplicarea va fi din nou vizibilă.

Celulita edematoasă

Acest tip de celulită este cel mai rar întâlnit, dar și cel mai dificil de tratat. Aceasta apare din cauza circulației sanguine proaste, agravată de retenția de lichide. Aceasta apare de obicei pe picioare, în partea de jos (la gambe), care încep să-și piardă din formele definite. Pielea se simte spongioasă și poate fi dureroasă.

Pentru tratarea celulitei edematoase trebuie mai întâi să tratezi și problema retenției de lichide. Mai departe, trebuie să faci exerciții ușoare, precum ciclism, mers pe jos sau înot. Ciorapii medicinali pot fi de ajutor, ca și dușurile scoțiene (alternativ apă caldă și rece). Trebuie să eviți și mâncărurile care promovează retenția de lichide, iar masajul de drenaj este foarte bun.

 


Distribuie
..