Află ce metode te vor face să mănânci mai puţin şi mai sănătos

Distribuie

Dacă mănânci prea mult şi îţi este greu să scapi de acest obicei nesănătos, trebuie să ştii că soluţia nu stă în pastile sau substanţe care să te ajute. Câteva metode recomandate de oameniii de ştiinţă sunt mai eficiente decât acestea.

Mai multă grăsime

Grăsimea te poate ajuta să scapi de kilogramele în plus, oricât de ciudat ar părea acest lucru. Totul este să consumi grăsimea potrivită. Ea se găseşte în avocado, alune şi ulei de măsline extravirgin. Cercetătorii au constatat că acidul oleic este o grăsime bună, aceasta stimulând producerea unui compus în intestinul subţire, care transmite senzaţia de saţietate către creier.

Îmbunătăteşte gustul mâncării

Dacă pui ceea ce trebuie în mâncare vei obţine un gust mai bun şi vei mânca mai puţin din ea. Ghimbirul, menta, scorţişoara, rozmarinul şi busuiocul te pot ajuta să mănânci mai puţin, scrie news.com.au. În cadrul unui studiu, s-a constatat că mâncarea care mirosea mai bine a fost consumată într-o cantitate mai scăzută cu 5-10% de către oameni.

Bucăţi mai mici

Dacă tai mâncarea în bucăţi mai mici, vei simţi o senzaţie de saţietate mai pronunţată faţă de situaţia în care consumi o bucată mai mare, care are acelaşi număr de calorii.

Specialiştii de la universitatea Arizona State (SUA) au ajuns la concluzia că fragmentarea hranei în bucăţi mici are acest efect benefic asupra corpului.

Atmosfera potrivită

Cei care creează o atmosferă propice unei cine romantice mănâncă mai puţin. Cercetătorii de la universitatea americană Cornell au descoperit faptul că muzica în surdină şi lumina difuză îi face pe oameni să mănânce cu 18% mai puţin.


Distribuie