Afecţiuni BANALE care te îngraşă

Distribuie

Există afecţiuni banale cate te îngraşă. Şi dacă faci parte din categoria celor care au un stil de viaţă sănătos, dar cu toate acestea acumulează kilograme, ar trebui să cauţi o cauză de natură organică, pentru că nu doar alimentaţia nesănătoasă şi excesul de calorii sunt responsabile pentru kilogramele în plus.

Este important de spus că o greutate constantă este un indicator care arată stare bună de sănătate, iar variaţiile, fie în plus, fie în minuns, indică o posibilă afecţiune, notează femeia.ro.

Iată care sunt cele mai comune afecţiuni care te îngraşă:

DEPRESIA

Depresia este una dintre cele mai frecvente afecţiuni care duc la creşterea în greutate. Medicaţia antidepresivă poate duce la acumularea de kilograme. În plus obiceiurile alimentare nesănătoase sunt un mod de refulare în cursul episoadelor depresive.

Pofta de dulce, pofta intensă de sărat pot indica un psihic afectat. Soluţia stă în mai multă mişcare, mai mult somn şi, eventual, o vizită la medic.

TRANZIT INTESTINAL LENT

Dificultăţile tranzitului intestinal şi constipaţia reprezintă un alt motiv pentru acumularea de kilograme. În condiţiile unui tranzit normal, circa 15% din caloriile ingerate sunt eliminate. Un intestin leneş face, însă, ca acestea să fie asimilate. Soluţia stă în creşterea consumului de apă şi de fibre din surse naturale.

SUBNUTRIŢIA

Deci pare ciudat, un organism subnutrit, care are carenţe de vitamine şi minerale, poate lua în greutate. Mai ales carenţele de vitamina D şi magneziu sau un deficit de potasiu pot avea aceste efecte. O alimentaţie nesănătoasă nu doar că duce la carenţe nutriţionale ci şi la acumularea de kilograme. Din categoria alimentelor care duc la carenţe nutriţionale se numără şi pâinea, orezul şi cartofii. Soluţia stă în creşterea aportului de fructe şi legume şi reducerea alimentelor procesate, toate slabe din punct de vedere nutritiv. 


Distribuie
..