ACEASTA este cea mai BUNĂ metodă de a SLĂBI

Distribuie

Dacă până acum regula de aur pentru a slăbi era selecţia atentă a alimentelor, specialiştii în nutriţie spun că mai importantă este cantitatea. O porţie echilibrată poate fi astfel cheia către silueta râvnită de orice femeie.

Aşadar, friptura trebuie să aibă o dimensiune similară palmei, iar pastele nu trebuie să depăşească un pumn scrie Daily Mail.
Când vine vorba de unt însă, consumul trebuie să se limiteze la un vârf de deget. O felie de brânză trebuie să fie cât două degete, iar o porţie de îngheţată ar trebui să fie cât un pumn strâns.

În plus, o clătită nu ar trebui să aibă un diametru mai mare decât un CD, iar un covrig ar trebui să aibă o dimensiune similară unei conserve de ton.

Toate aceste precizări făcute iniţial pe site-ul Guard Your Health vin în contextul în care Societatea Americană de Cancer a precizat că majoritatea oamenilor mănâncă mai mult decât organismul lor are nevoie în mod real.

Mai mult, specialiştii au observat că de-a lungul timpului porţiile de mâncare au crescut din ce în ce mai mult. Spre exemplu, oamenii mănâncă acum o cantitate de prăjituri de aproape şapte ori mai mare decât cea standard.

Totodată, produsele alimentare comercializate în supermarket au fost adaptate acestor schimbări şi vin acum ambalate în cantităţi mai mari. Un pachet de pui cu orez – semipreparat – este acum cu 53% mai mare decât în 1993, exemplifică sursa citată.

Iată un tabel care arată care ar fi porţiile corecte:

Deci cantitatea de orez, paste, fructe şi legume ar trebui să fie cât un pumn strâns.

Carnea şi peştele ar trebui să aibă dimensiunea podului palmei.

Nuci, alune, seminţe ar trebui să mâncăm cât încape înt-o palmă.

Cipsuri, floricele şi altele de acest gen – cât încape în două palme apropiate.

Unt, maioneză, ulei şi zahar cât vârful degetului.


Distribuie
..