Ace în ureche, o metodă CONTROVERSATĂ pentru slăbit

Distribuie

În perioada sărbătorilor de iarnă kilogramele în plus se fac simţite pentru majoritatea. Există însă o speranţă că un tratament cu acupunctura efectuat pe ureche să alunge urmele de grăsime. Un grup de cercetători a descoperit că tratamentul a ajutat persoanele supraponderale să revină la o greutate optimă în termen de 8 săptămani de la începerea primei şedinţe de acupunctură.

Tratamentul implică înserarea unor ace la circa 2 mm adâncime în cinci puncte din jurul urechii externe, rezultatul fiind deosebit de eficient în combaterea grăsimii.

Participanţii la studiul care a durat două luni au avut indicele de masă corporala (IMC), mai mic cu până la 6 la sută, au avut mai puţină grăsime corporală şi o talie mai mică, sugerează un raport publicat online în revistă Acupunctura în medicină, potrivit bzi.ro

Aşa-numită terapie cu acupunctură auriculară (auriculopunctura) se bazează pe conceptul că urechea externă reprezintă toate părţile corpului, conform medicului francez Paul Nogier. Ea a fost folosită pentru prima dată în Franţa în 1956, când Dr. Nogier a observat întâmplător că durerile de spate ale unui pacient au fost vindecate în urma unei arsuri la ureche.

În Marea Britanie, acupunctura poate fi oferită ca terapie traditională chineză, prin introducerea acelor în anumite puncte de pe corp pentru a echilibra energia, sau într-o formă occidentalizată, prin electro-stimulare pentru a elibera endorfine, care sunt substanţe analgezice naturale.

Cercetatorii de la Universitatea Kyung Hee din Seul, Coreea de Sud au testat metoda tradiţională pe 91 de adulţi supraponderali, care au avut toţi acelaşi regim alimentar. S-a înregistrat o scădere cu 6 la sută a IMC şi scăderea circumferinţa taliei la cei mai mulţi dintre subiecţi.

Cu toate acestea, Edzard Ernst, profesor de medicină complementară de la Universitatea din Exeter, a declarat: „este greu să crezi că un asemenea tratament privind acupunctura urechii poate face minuni în ceea ce priveşte greutatea noastră. Consultarea unui acupuncturist va reduce costul, dar nu şi greutatea corpului tău.” 


Distribuie
..