Aşa învingi pofta de DULCIURI care îţi distruge SILUETA

Distribuie

Dulciurile sunt unul dintre cei mai mari inamici ai siluetei, în faţa cărora cu greu te poţi abţine. Pentru a scăpa însă de poftele nebune de dulce poţi apela la câteva trucuri simple. Iată câteva dintre secretele care te vor ajuta să îţi menţii silueta şi să scapi de kilogramele în plus:

1. Alege preparatele fără gluten 
Dacă vrei să îţi menţii silueta, evită să mănânci în primul rând haotic. Programează-ţi în fiecare zi gustările dulci, pentru a nu face niciodată excese. Este foarte important, de asemenea, să alegi preparatele dulci care nu conţin foarte multe calorii sau gluten, precum îngheţata, ciocolata neagră sau briosele. 

2. Pune la îndemână fructele
Chiar dacă simţi că fructele nu îţi pot tăia pofta de dulce, cu timpul te vei obişnui cu această idee. Pentru a-ţi fi mai usor, pune-ţi fructele cât mai la îndemână, atât acasă, cât şi la birou. 
Nu exagera însă nici cu ele, deoarece şi acestea conţin cantităţi mari de zaharuri.


3. Foloseşte condimente pentru a aroma preparatele
Pentru a scăpa de pofta de dulce trebuie să încerci ca treptat să elimini zahărul din dieta ta. Aromează-ţi cerealele cu lapte sau smoothie-urile ori iaurtul cu mirodenii şi esenţe aromate în loc de zahăr. Poţi folosi scorţişoara, esenţa de vanilie şi de migdale, cuişoarele sau chiar ghimbirul. 

4. Amână pofta de dulce
Pofta de dulce apare în primul rând pe fond emoţional, însă se poate controla cu puţină voinţă. Dorinţa de dulce nu ţine ore în şir, ci durează aproximativ 20-30 de minute. În acest timp, este recomandat să amâni pofta şi să îţi ocupi mintea cu altceva. 

5. Umple-ţi casa cu lumânări parfumate 
Mirosurile dulci te ajută să îţi potoleşti rapid pofta de dulce, după cum arată un studiu realizat recent de oamenii de ştiinţă. Aşadar, dacă vrei să slăbeşti, nu uita să îţi umpli casa şi cu lumânări parfumate sau să te dai cu loţiuni de corp frumos mirositoare.

ele.ro


Distribuie
..