5 metode EFICIENTE care au rolul de a preveni apariţia varicelor

Distribuie

Nu efectul inestetic este cel deranjant, cât senzaţia de durere care apare în astfel de situaţii. Oboseala, senzaţia de greutate şi senzaţia de picioare umflate sunt alte simptome care sunt asociate cu varicele. Atunci când venele nu mai asigură o circulaţie corespunzătoare a sângelui, acestea se pot dilata, dând naştere la veritabile „lacuri” de sânge, astfel apar varicele. Vezi mai jos cum previi apariţia acestora.

Produc durere şi senzaţia de picioare umflate

Boala varicoasă reprezintă un proces lent pe parcursul căruia peretele venos este afectat, iar în timp aceasta se extinde şi către ţesuturile din jur.

Pe lângă faptul că sunt inestetice, varicele sunt însoţite frecvent şi de durere, iar în cazurile cele mai grave apar şi inflamaţii ale picioarelor, scrie eva.ro

Iată câteva recomandări pentru ameliorarea circulaţiei venoase:

1. Foloseşte ciorapi elastici speciali.

2. Nu uita exerciţiile fizice: gimnastica, mersul pe jos şi înotul sunt recomandate.

3. Stai cu picioarele ridicate pe un plan superior celui orizontal (de exemplu având o pernă aşezată sub picioare) în timpul nopţii şi de câte ori este posibil. Cu atât mai mult este recomandat acest lucru în timpul sarcinii.

4. Evită băile fierbinţi, saunele, băile cu abur şi tot ceea ce înseamnă căldură intensă la nivelul gambelor.

5. Evită kilogramele în plus şi limitează aportul de grăsimi saturate (unt, carne roşie).

În plus, ar fi indicat să porţi numai încălţăminte comodă, cu toc sub 5 centimetri şi să eviţi hainele prea strâmte care blochează circulaţia venoasă. 

De asemenea, un alt sfat benefic pe care îl acordă medicii este acela de a nu sta prea mult timp pe un scaun cu spătar tare sau pe un fotoliu care este foarte moale.

 


Distribuie
..