4 sfaturi UTILE pentru începătoarele în FITNESS

Distribuie

O statistică dintr-o țară vestică ne informează că la începutul fiecărui an, cam 2 milioane de oameni se apucă de culturism sau fitness. Cel mai important este ca odată ce ai luat hotărârea de a începe, să nu abandonezi această idee.

Iată patru pași care te vor ajuta:

Începe cu începutul!

Să începi nu e așa ușor, de aceea, cei mai mulți se hotărăsc să înceapă, dar, nu de azi. E vorba totuși de o schimbare majoră a stilului de viață. Trebuie să ieși din casă, să renunți poate la niște emisiuni TV cu care erai obișnuit și să mergi într-un loc nou, necunoscut.

Prefă-te că ai început serios, ieși din casă, du-te la sală și fă intenționat ceva foarte ușor și scurt și pleacă. Apoi treci din nou pe la sală a doua zi și fă doar puțin în plus. Și așa mai departe.

Dacă pleci în prima zi din casă hotărât să faci ceva foarte ușor și scurt, o să-ți fie mai ușor să începi chiar din acea zi și nu altă dată.

Antrenează-ți mintea!

Oamenii sunt prizonierii obiceiurilor lor așa că schimbarea este dificilă și necesită energie. Crescând gradual lucrul nou pe care îl faci, corpul tău se va adapta și vei evita “reflexul mental” care opune rezistență noutății. În plus, eviți și febra musculară.

Ia-ți un partener de antrenament!

Probabil că acesta este cel mai bun lucru pe care îl poți face. El nu numai că te poate face să te simți mai confortabil, din punct de vedere psihic, în noul mediu, dar creează o serie de așteptări de la tine, printre care și aceea de a progresa, ceea ce mărește șansa ca să reușești. Dacă partenerul are deja experiență, cu atât mai bine, îți poate îndruma primii pași.

Folosește de la început suplimentele nutritive!

Mulți începători cred că suplimentele nutritive sunt pentru cei mai avansați, dar nu este așa. Suplimentele sunt, în esență, părți din alimente obișnuite și au scopul de a suplini anumite necesități crescute ale organismului.

Când faci sport, crește nevoia de vitamine și minerale a organismului, de asemeni și cea de proteine, carbohidrați, apă etc. În primele luni de antrenament la sală, au loc cele mai rapide creșteri, în special dacă ai între 16 și 19 ani și nu ai mai făcut sport.

Dacă nu asiguri corpului necesarul de proteine, carbohidrați, grăsimi, vitamine, minerale etc., poți să pierzi această șansă de a crește rapid. Eu am auzit frecvent de creșteri de 10 kg. în masă musculară în primul an de antrenament la tinerii de această vârstă.

sursa: fitness-nutritie.ro

 


Distribuie
..