10 sfaturi pentru ca să slăbeşti fără EFORT şi să te menţii în formă

Distribuie

Nu e nevoie să ţii diete chinuitoare şi să mergi mereu la sala de sport ca să slăbeşti sau să te menţii în formă. Lucrurile mărunte, din viaţa de zi cu zi, pot face minuni pentru tine şi silueta ta.

1. Nu te abţine de la nimic. Dacă ţi-e poftă de o prăjitură, mănâncă. Nu te vei îngrăşa de la un singur aliment. La mărimea porţiilor trebuie să ai grijă.

2.  Nu mânca până nu mai poţi. Trebuie să te ridici de la masă când nu eşti complet sătul, când simţi că „parcă ar mai merge ceva”.

3.  Ai grijă ca jumătate din ce-ţi pui în farfurie să fie compus din legume. Conţin fibre, apă şi îţi vor umple stomacul fără un aport mare de calorii. Îţi poţi începe masa cu o salată sau cu o supă de legume. Amândouă te satură şi nu mai lasă mult loc pentru felul doi, cel care conţine mult mai multe calorii.

4.  Când mergi la restaurant sau când îţi comanzi mâncare acasă, alege variantele de porţii mici. „Dacă vrei să fii mic, comandă în porţii mici”, spun nutriţioniştii. Dacă la restaurant nu sunt porţii mici, încearcă să mai laşi în farfurie.

5.  Renunţă la pâine. Există o regulă care spune că, la o masă, poţi să ai ori pâine, ori sucuri, ori desert. Alege doar o singură categorie, niciodată pe toate trei. Dacă nu poţi fără pâine, alege-o pe cea din făină integrală, care te menţine sătul mai multă vreme, menţine un nivel optim al zahărului în sânge şi îţi furnizează porţia de vitamine şi minerale. Pâinea albă creşte rapid glicemia, îţi dă energie şi, dacă nu o arzi, se transformă în grăsime.

6. Nu mânca prea mult seara. Degeaba ai grijă şi te abţii în timpul zilei de la alimente interzise, dacă seara dai iama în frigider şi în sertarul cu dulciuri. 

7.  Bea multă apă. Te menţine hidratat. În plus, un pahar cu apă băut cu o jumătate de oră înainte de fiecare masă este un truc aplicat cu succes în curele de slăbire. Apelează la apă şi atunci când începe să ţi se facă foame. Umple stomacul şi reduce senzaţia de foame.

8.  Gustările sunt foarte importante. Un fruct, un pumn de nuci, migdale sau caju îţi astâmpără foamea şi îţi temperează pofta de mâncare la următoarea masă.

9.  Zahărul şi îndulcitorii artificiali conţin multe calorii, duc la balonare şi oboseală. Înlocuieşte-i cu miere sau cu sirop de arţar.

10. Fă sport cel puţin 3 ore pe săptămână. Chiar dacă asta înseamnă să mergi la o plimbare prin parc după cină, să te joci cu câinele afară sau să urci pe scări, în loc să iei liftul. Asta nu înseamnă că, după fiecare şedinţă de mişcare poţi să te răsplăteşti cu câte o prăjitură. 

sursa: click.ro

 


Distribuie
..