Vârsta la care bărbaţii se gândesc la căsătorie

Distribuie

Mai devreme sau mai târziu, în viaţa fiecărui bărbat apare perioada când se gândeşte foarte serios la întemeierea unei familii. Pentru unii această vârstă poate fi la 20 de ani, iar pentru alţii şi după 40 este devreme. Cercetătorii au descoperit care este vârsta pe care bărbaţii o aleg pentru a se căsători.

În majoritatea cazurilor, bărbaţii încep să se gândească serios la o relaţie atunci când prietenii lor îşi întemeiază deja familii, atunci când ajung la vârsta în care nu mai sunt interesaţi să-şi petreacă nopţile prin cluburi.

Dorinţa de a se căsători îi cuprinde pe bărbaţi în momente diferite ale vieţii. Spre exemplu, există o categorie care abia aşteaptă să finalizeze studiile pentru a-şi găsi pe cineva şi pentru a-şi întemeia o familie. Studiile de specialitate arată că bărbaţii încep să se gândească la căsătorie în realitate pe la vârsta de 23-24 de ani. Bărbaţii cu studii superioare sunt pregătiţi să se căsătorească până la vârsta de 33 de ani. După această vârstă, ei încep să se obişnuiască cu singurătatea şi independenţa. Dacă trec de această vârstă, nu se mai gândesc la femei ca la potenţiale soţii.

Există bărbaţi care şi la 18 ani sunt gata să fie responsabili. Totodată, această responsabilitate poate avea spect diferit. De regulă, bărbaţii nu se prea grăbesc să se căsătorească din frica de a-şi pierde din libertate şi din dorinţa de a avea bani pentru a întreţine familia.

Mai există o categorie de bărbaţi, care acordă o atenţie deosebită prietenilor. Influenţa prietenilor este extrem de importantă pentru un bărbat. Chiar dacă s-ar părea neadecvată această idee, pentru un bărbat contează foarte mult părerea bunului prieten.

Dacă un bărbat spune „ne vom căsători, dar un pic mai tîrziu” sau ” hai să mai aşteptăm un pic”, trebuie să-ţi defineşti care este acest „timp”. Dacă bărbatul tău şi peste 2-3 ani va spune aşa ceva, atunci fii sigură că el deja este obişnuit cu această viaţă şi nu-l vei convinge uşor.

Ideea de a crea o familia şi de a deveni mult mai responsabili, îi sperie pe unii bărbaţi. Din acest motiv, femeile nu trebuie să insiste asupra căsătoriei: lasă-l pe bărbatul tău să decidă singur când vrea să facă acest pas important.


Distribuie
..