Trăsătura facială care îţi spune că în aceşti bărbaţi NU trebuie să ai încredere

Distribuie

O serie de studii a dezvăluit că bărbaţii ce obţin un număr mai mare decât media în cazul raportului dintre lăţimea feţei şi înălţimea feţei tind să fie mai agresivi, mai competitivi şi tind să prezinte mai multe prejudecăţi despre străini.

Un nou studiu publicat în jurnalul Personality and Individual Differences sugerează că aceşti bărbaţi sunt totodată mai predispuşi să înşele, cel puţin atunci când există o miză financiară la mijloc scrie realitatea.net.

O echipă de cercetători condusă de psihologul Cheryl McCormick de la Universitatea Brock relatează că acest comportament nedorit reflectă o „senzaţie de putere” ce rezultă din cantitatea mare de testosteron.

Noua cercetare aduce adăugiri unui studiu publicat anul trecut de Michael Haselhuhn de la Universitatea California-Riverside care arăta că bărbaţii cu feţe mai late (raportate la înălţimea feţei) „sunt mai predispuşi să-şi păcălească interlocutorii într-o negociere şi sunt mai predispuşi să trişeze pentru a-şi amplifica câştigul financiar”.

McCormick a decis, alături de colegii săi, să testeze această concluzie într-un test riguros, folosind un număr mai mare de persoane.

Noul experiment includea 146 de bărbaţi şi 76 de femei, toţi voluntarii fiind studenţi.

Participanţii începeau experimentul prin completarea unui chestionar amplu, Psychopathic Personality Inventory, ce cuprinde 154 de puncte. Acest chestionar este conceput pentru a identifica markerii ce identifică trei tendinţe tipice psihopatiei: „dominanţa neînfricată”, „impulsivitatea centrată pe sine” şi „insensibilitatea”.

Ulterior, tuturor participanţilor li s-a spus că pot participa la o loterie cu premii în bani.

Voluntarii au fost trimişi pe un site unde puteau să „dea cu zarul” virtual, numărul afişat de zar fiind numărul de bilete pe care le puteau introduce în cursa pentru premiile în bani.


Distribuie