Testul mâinilor: Află dacă te va înșela

Distribuie

Îl suspectezi de infidelitate? Sau poate trăiești cu impresia că e genul de bărbat afemeiat, care merge din floare în floare? Află cât de adevărate sunt suspiciunile tale, urmărind un indiciu… la îndemână!

Se știe de câțiva ani că diferența de mărime dintre arătător și inelar este un indice al dozei de testosteron la care a fost expus embrionul. Potrivit altor cercetări, un nivel ridicat de testosteron la fetus ar determina în viața adultului un caracter mai nestatornic, mai puțin fidel, scrie euforia.tv.

Cercetători de la Universitățile din Oxford și Northumbria au utilizat acest indice la observarea a 1.314 britanici, bărbați și femei, și au comparat rezultatele cu cele ale unui studiu asupra comportamentului social și sexual al unui alt eșantion de 595 de nord-americani și britanici. La cele două grupuri analizate, ‘am observat ceea ce pare a fi un grup de bărbați și femei mai susceptibili să fie fideli și un alt grup, mai înclinat să zboare din floare în floare’spune Rafael Wlodarski, psiholog la Universitatea din Oxford, autor al studiului apărut în revista britanică Biology Letters.

Potrivit studiului, proporția bărbaților înclinați să fie nestatornici ar fi de 57% (43% susceptibili să fie fideli), față de 47% dintre femei înclinate spre nestatornicie (53% spre fidelitate).

Astfel, cu cât diferența dintre arătător și inelar este mai mare, cu atât există o probabilitate mai ridicată de infidelitate la el.


Distribuie
..