SONDAJ: Ce griji ascunse au BĂRBAŢII. Află la ce se gândeşte

Distribuie

Nu doar femeile îşi fac griji pentru tenul lor, ci şi bărbaţii. Mai mult, aripioarele, acea zonă a taliei de deasupra şoldurilor care se măreşte din cauza depunerilor de grăsime (al naibii de greu de dat jos), preocupă şi bărbaţii, nu doar reprezentantele sexului frumos.

De fapt, presiunile sociale cu privire la silueta care afectează femeile nu se mai limitează doar la „aria feminină”, arată un sondaj efectuat de JWT Intelligence. Mai exact, 79% din bărbaţi simt presiunea socială asupra aspectului fizic.

Pe de altă parte, deşi procentul celor care-şi fac griji cu privire la cum arată este mare, 72% din bărbaţi susţin că nu le prea pasă atât de mult cum se îmbracă, preferând, pur şi simplu, ţinute comode, indiferent de cerinţele vestimentare ale zilei, ale ocaziei sau ale bunului simţ estetic, scrie expresspress.ro.  Totodată, doar 17% din bărbaţi consideră că nu au de ce să-şi facă griji referitoare la aspectul fizic şi se declară mulţumiţi de trupul lor.

Iată principalele temeri ascunse ale bărbaţilor cu privire la cum arată:

– 14% din bărbaţi nu sunt multumiţi de formă şi/sau de mărimea nasului;

– 18% din bărbaţi sunt nemulţumiţi de gradul de pilozitate corporală;

– 18% îşi fac griji referitoare la înălţime, fiind nemulţumiţi că sunt prea scuzi sau prea înalţi;

– 28% din bărbaţi sunt preocupaţi de tenul lor şi-şi fac griji cu privire la ridurile apărute;

– 29% din bărbaţi se tem că vor cheli sau sunt deja complexaţi de calviţia care le afectează scalpul;

– 29% din bărbaţi sunt preocupaţi de pectoralii lor, temându-se că ar putea, la un moment dat, sau că au deja creşteri de ţesut adipos în zona pieptului, care oferă aspectul inestetic de „sâni masculini”;

– 39% din bărbaţi sunt preocupaţi de „aripioare”;

– 39% din barbaţi sunt îngrijoraţi de „burtă de bere”.


Distribuie
..