Sexul afectează inima – Care sunt șansele ca bărbații să facă un stop cardiac?

Distribuie

Sexul face bine la inimă? Nu și dacă ești bărbat.

Se pare că barbatii suferă în timpul actului sexual de zece ori mai multe stopuri cardiace decât femeile.

Dar nu te panica. Poți să răsufli ușurat, pentru că potrivit unui studiu șansele ca sexul să provoace stop cardiac sunt extrem de mici, sub 1%.

Un cercetător american, Sumeet Chugh, de la Institul Inimii Cedars-Sinaia, a studiat care este legătura dintre activitatea sexuală și stopul cardiac.

Acesta a examinat în tmpul studiului 4.557 de adulți care au decedat ca urmare a unui stop cardiac. El a descoperit doar 34 de cazuri asociate activității sexuale sau în interval de o oră înainte sau după sex. Dintre acestea 32 de cazuri au fost bărbați și doar 2 femei.

Concluzia la care a ajuns cercetătorul este că sexul este un declanșator foarte rar a stopului cardiac.

”Pe baza acestor informații știm acum că probabilitatea ca sexul să fie factorul declanșator pentru stopul cardiac este foarte mică”, a declarat Sumeet Chugh .

Dr. Chugh și colegii săi au examinat înregistrările spitalicești privind cazurile de stop cardiac la adulți între 2002 și 2015 în Portland, Oregon.

Potrivit cercetătorilor, anul, în Statele Unite, peste 300.000 de persoane mor ca urmare a unui stop cardiac.

Activitatea sexuală a fost asociată în mai puțin de 1% din cazuri. Marea majoritate erau bărbați, afro-americani, de vârstă medie și aveau o istorie de boli cardiovasculare.

Studiul a arătat faptul că în medie, doar circa 1 din 100 de bărbați și 1 din 1.000 de femei suferă un stop cardiac în timpul activității sexuale.

noizz.ro


Distribuie