Semnele care arată că un BĂRBAT are DEPRESIE

Distribuie

Depresia este o stare patologică care afectează starea de spirit, gândurile şi chiar corpul, de aceea trebuie tratată ca atere. Deseori în plasa acestei afecţiuni nimeresc femeile, în schimb bărbaţii trec peste ea mai greu. În cazul în care nu este tratată, depresia îi impinge pe oameni chiar la sinucidere.

Iată care sunt pricipalele semne de depresie la bărbaţi:

Primul semn de depresie: oboseala

Oamenii depresivi suferă o serie de schimbări fizice şi emoţionale. Spre exemplu, activitatea intelectuală devine mai lentă, de asemenea reacţiile şi mişcările. Lentorii care caracterizează subiectul i se asociază oboseala profundă, persistentă, scrie romaniatv.net.

Prea mult sau prea puţin somn poate însemnă depresie

Problemele cu somnul, precum insomnia – trezire dimineaţa devreme – precum şi excesul de somn sunt simptomele comune ale depresiei. Sunt persoane care chiar şi după 12 ore de somn tot se simt rupţi de oboseală.

Stările de anxietate duc la depresie

Specialiştii au demonstrat legături  puternice între axietate şi depresie. Bărbaţii sunt cei mai expuşi la anxietate mai ales în aceste vremuri tulburi din punct de vedere economic când îşi pot pierde job-ul şi astfel nu-şi mai pot întreţine familia.

Depresia se măsoara în dureri de stomac sau de spate

Problemele de sănătate precum constipaţia sau diareea alături de dureri ale stomacului sau spatelui sunt semne clare de depresie. Însă, de cele mai multe ori, bărbaţii nu conştientizează că aceste probleme merg mână în mână cu depresia.

Iritabilitate ridicată un posibil semn de depresie

Bărbaţi care suferă de depresie se pot manifesta prin supărari, prin stări de iritare accentuată şi de agitaţie. Subiectului în cauză îi este din ce în ce mai greu să se stăpânească. Bărbaţii spun că sunt nervoşi din cauza gândurilor negre care îi bântuie constant.

Depresia se poate manifesta prin dificultăţi de concentrare

Bărbaţilor afectaţi de depresie le scade abilitatea de a procesa informaţia ceea ce înseamnă că nu vor putea să se concentreze la muncă şi la îndeplinirea sarcinilor de serviciu. Aceştia nu se mai implica deloc în ceea ce fac, par mereu absenţi, chiar dacă fizic sunt în aceeaşi încăpere, punându-şi astfel, job-ul în pericol.

Furie şi ostilitate

În cazul unor bărbaţi, depresia se manifestă prin stări de furie şi ostilitate sau chiar agresivitate. Potrivit specialiştilor, dacă un subiect realizează că ceva nu este în regulă cu el vrea să-şi demonstreze lui, însuşi, că este puternic şi capabil de fapte mari. Furia şi ostilitatea sunt diferite de iritabilitate, primele două sunt emoţii mult mai puternice.


Distribuie