Obiceiuri de dimineață care îi fac BURTĂ

Distribuie

Micul dejun este considerat cea mai importantă masă a zilei, iar dacă vrei să ai un trup perfect, trebuie să ții cont de anumite lucruri. Află care sunt cele mai comune greșeli care îți fac burtă.

Una dintre cele mai mari greșeli pe care ai putea să o faci la prima oră este să nu iei micul dejun. Studiile au arătat că adulții care nu iau prima masă a zilei sunt predispuși la boli cronice și au probleme cu menținerea greutății normale. Cercetătorii de la Harvard au constatat chiar că bărbații care nu mănâncă dimineața au un risc cu 27% mai mare de a face boli de inimă decât cei care nu sar peste această masă. În plus, micul dejun te va ajuta să arzi cu 400 de calorii mai multe pe zi, dându-ți energie.

Bei smoothie

Smoothie-urile sunt sănătoase, dar unele au mai multe calorii decât un meniu de la fast-food. Dacă vrei să ai un abdomen de invidiat, fă-ți acasă aceste băuturi delicioase, cu iaurt, fructe și fără zahăr adăugat.

Bei sucuri naturale

Deși sunt mai sărace în calorii decât smoothie-urile și au numeroase vitamine și antioxidanți, sucurile nu sunt cel mai bun mod de a-ți începe ziua. Au un conținut ridicat de zahăr, care este absorbit ușor în sânge și care duce la creșterea nivelului de insulină. Cercetările au arătat că sucurile naturale din fructe provoacă un risc crescut de diabet. Alege, mai bine, să mănânci fructele întregi.

Ai un mic-dejun bogat în produse de patiserie

Clătitele, cornurile, covrigii și brioșele poate sunt delicioase, dar sunt dușmanii taliei tale. În plus, nu conțin fibre sau proteine și îți va fi foame la scurt timp după ce te-ai ridicat de la masă. Studiile au arătat că oamenii care consumă ouă dimineața au cu 65% mai multe șanse să slăbească și să scadă de grăsimea de pe burtă.

Bei cafea cu multe ingrediente adăugate

Cei mai mulți băutori de cafea preferă preparatele speciale, cu ingrediente bogate în calorii. Ține cont, însă, că o cafea cu frișcă are aproximativ 300 de calorii și foarte mult zahăr. Dulciurile consumate dimineața îți cresc senzația de foame și te fac să poftești la și mai multe, așa că mulțumește-te cu o cană de cafea neagră, dacă se poate și fără zahăr. Astfel scazi considerabil riscul de a face burtă.

Mănânci prea puțin

Cercetările au arătat că oamenii care mănâncă mai puțin la micul dejun au mai mulți centimetri în talie. Încearcă să consumi cel puțin 350 de calorii la prima masă a zilei și asigură-te că ai cel puțin 20 de grame de proteine, pentru a-ți crește senzația de sațietate.

sportnews.ro.


Distribuie
..