Motivul pentru care bărbaţii apelează la PROSTITUATE. Ce spune psihologul Irina Novac

Distribuie

Se spune că cea mai veche meserie din lume este prostituţia, care a rezistat sute de ani şi a rămas la fel de solicitată de către bărbaţi. Uimitor, dar la serviciile damelor de companie apelează nu doar acei bărbaţi care au suferit un eşec în dragoste. Majoritatea clienţilor sunt cei, care sunt căsătoriţi, au copii şi duc un stil de viaţă decent.

Bărbaţii  continuă să fie cointeresaţi de serviciile sexuale contra plată, deşi este ilegal şi riscant atât  pentru sănătate, cât şi în ceea ce priveşte relaţiile cu familia şi codurile morale ale societăţii.  Conform ultimelor studii 70% dintre bărbaţii din toată lumea apelează periodic la serviciile damelor de lux.

Şi totuşi, ce îi deterimină pe bărbaţi să apeleze la prostituate? O fi oare un simplu instict masculin sau lipsa sexului în patul conjugal? 

Psihologul Irina Novac dezvăluie adevăratele motive, pentru care bărbaţii recurg la astfel de serviciile sexuale pe bani.

Respectul faţă de soţie

Pentru că în calitate de soţie, de mamă a viitorilor copii este aleasă o femeie educată şi cu moralitate, bărbatul devine foarte reţinut faţă de femeia aleasă şi renunţă la multe practici sexuale. În capul unui bărbat este de neconceput faptul că în relaţia cu soţia – ”femeia de treabă”, poţi experimenta complexitatea de fantezii erotice cu conţinut pervers, acestea fiind componente absolut normale ale instinctului sexual„, declară Irina Novac.

Pentru majoritatea femeilor sexul înseamnă şi implicare emoţională. Tocmai de aceea, pentru a  proteja „femeia de treabă”  şi pentru evita să o rănească, bărbatul preferă să plătească pentru orice fantezie sexuală, care ar putea să ofenseze demnitatea unei femei decente.

  Fanteziile erotice ale unui bărbat  pot fi permise doar în raport cu femeia depravată. Soţia, însă este pentru a fi iubită „moral”.

„Femeia prostituată sau chiar şi amanta e cea mai potrivită pentru trăirea actului sexual ”murdar”. Tocmai femeia, cu care îi aduce pe lume copii, care îl îngrije?te având rol matern, bărbatul nu poate admite sex agresiv, cu poziţii ?i tactici îndrazneţe„, spune psihologul.

Răzbunare

Apelând la femeile de stradă bărbaţii, în mod subconştient joacă rolul unui răzbunător. Pentru ei, o prostituată nu este o femeie, ci un „dispozitiv” pentru satisfacere a plăcerii, care demonstrează superioritătea bărbatului  faţă de femeie.

Potrivit psihologului, „Actul sexual normal nu este numai un substitut al plăcerii, ci în acelaşi timp şi o răzbunare sadică pentru faptul că satisfacerea orală la pieptul matern a fost refuzată„.

Societatea contemporană blamează prostituţia, deşi în multe ţări această „meserie” este legalizată. Chiar şi aşa, sexul pe bani continuă a fi cea mai răspândită activitate pentru femei şi cel mai solicitat serviciu de către  bărbaţi.

În Republica Moldova pedeapsa prevăzută pentru prostituţie este una foarte mică, această faptă constituind contravenţie.


Distribuie