Modul în care SUFERĂ bărbaţii după DESPĂRŢIRE

Distribuie

Chiar dacă par puternici după o despărţire sau o ceartă în cuplu, bărbaţii suferă mai mult decât noi şi riscă să recurgă la comportamente periculoase pentru a-şi ţine în frâu sentimentele.

Noi ne închidem în casă şi ne plângem de milă cu o prăjitură în faţa, în timp ce ei îşi găsesc ocupaţii: fie meşteresc ceva pe la maşină, fie ies cu prietenii într-un local. Concluzia pe care o tragem noi, fetele, este una singură: bărbaţii sunt lipsiţi de sentimente. S-a demonstrat însă că bărbaţii, în special cei tineri, suferă mai mult decât femeile, în cazul în care se despart de parteneră.

Spre marea uimire a femeilor, atât momentele bune, cât şi momentele urâte dintr-o relaţie îi afectează emoţional pe bărbaţi, mai mult decât în cazul persoanelor de sex feminin,  potrivit unui studiu al cercetătorilor de la Universitatea Wake Forest din Carolina de Nord. Dacă noi, femeile, ne exprimăm emoţiile şi sentimentele în faţa celor apropiaţi, putând astfel să ne eliberăm de suferinţă, măcar în parte, bărbaţii tind să „ţină în ei” ura, frustrarea sau tristeţea, ceea ce le afectează sănătatea fizică şi psihică.

 În primul rând, ei pot să-şi caute alinarea în comportamente nechibzuite cum ar fi consumul excesiv de alcool, fumatul sau chiar consumul de droguri. În al doilea rând, furia nemanifestată este un pericol pentru inimă, căci reprezintă un stres.


Distribuie
..