Lucruri ESENŢIALE despre bărbaţi, pe care TREBUIE să le ştii

Distribuie

Află de la experţi despre cum iubesc bărbaţii şi, mai important, despre cum îşi manifestă aceştia emoţiile. Iată câteva lucruri vitale pe care trebuie să le ştii despre reprezentanţii sexului opus, care te vor ajuta să-l înţelegi mai bine pe iubitul tău.

Bărbaţii sunt la fel de emoţionali ca şi femeile

Ruben Gur, medic neurolog precizează că bărbaţii simt orice sentiment sau emoţie la aceeaşi intensitate precum femeile. Deci, e foarte probabil ca inima iubitului tău să bată la fel de tare ca a ta când vă uitaţi la un film de dragoste, scrie eva.ro.

Doar pentru că reacţionăm diferit nu înseamnă că avem simţiri diferite. De fapt, avem cam aceeaşi inteligenţă emoţională, arată un studiu care a analizat 500 de mii de adulţi în plan emoţional. Rezultatele ne asigură că bărbaţii sunt la fel de emoţionali ca femeile şi la fel de capabili să lege relaţii profunde.

Bărbaţii se simt exploataţi de femei

Ne aşteptăm ca bărbaţii să facă anumite lucruri şi invers. De exemplu, psihologii ne atrag atenţia că le cerem bărbaţilor să execute „gimnastică emoţională”. Pe de o parte ni-i dorim duri şi carajoşi, deci să ne ofere siguranţă, să ne protejeze, iar pe de altă parte, le reproşăm că nu sunt suficient de tandri, gentili şi afectuoşi.

Mulţi bărbaţi simt că nu fac faţă unei palete atât de largi de emoţii într-o relaţie şi aleg să fie ori tipi duri, ori romantici. Iar femeile, când sunt cu unul dintre aceşti bărbaţi, şi-l doresc în secret pe celălalt.

Bărbaţii suferă mai tare din dragoste

Tot mai multe cercetări notează faptul că bărbaţii sunt mai afectaţi de emoţii decât femeile. „De exemplu, după o emoţie puternică presiunea sanguină a unui bărbat revine mai lent la normal decât în cazul femeilor”, spune doctorul Peggy Drexler. La ceastă concluzie s-a ajuns după ce s-a constatat că bărbaţii se stresează mai tare decât femeile atunci când aud un copil plîngând.

În copilărie băieţii plâng mai des şi le ia mai mult timp să se calmeze decât fetelor, iar lipsa de iubire în această etapă a vieţii îi afectează mai mult pe cei de sex masculin. Şi cum băieţii sunt educaţi să nu-şi manifeste supărările şi sunt privaţi de gesturi tandre, începem să înţelegem de ce opun rezistenţă şi la maturitate.

Într-o relaţie, e important să-i acorzi tot sprijinul tău emoţional, chiar dacă el pare mai distant. Simpla ta părere că el nu este în stare să-şi manifeste iubirea, îl va determina să şi-o ascundă mai tare, apreciază Mary Jo Rapini, terapeut. E important să ţii cont de faptul că, cu cât a avut o copilărie mai stresantă şi lipsită de afecţiune, cu atât se va închide mai repede în sine ori de câte ori trece printr-un moment tensionat.

Bărbaţii uită mai repede o suferinţă

Bărbaţii se consumă foarte tare în interior, dar găsesc puterea să treacă mai repede peste momentele dificile din plan amoros. Aceştia se pare că au un mecanism mai bun de apărare împotriva şocurilor emoţionale.

Tocmai de aceea, bărbaţii par să treacă peste o despărţire foarte repede. În cadrul unui studiu, atât bărbaţii, cât şi femeile s-au uitat la câteva imagini cutremurătoare, iar trei săptămâni mai târziu au fost rugaţi să descrie, atât cât îţi aduc aminte, imaginile văzute.

Femeile au reuşit să-şi amintească mai multe detalii, comparativ cu bărbaţii. Cercetătorii au concis că şi în relaţiile de cuplu femeilor le rămân întipărite momentele tensionate, pe când bărbaţii le uită mai repede.


Distribuie
..