Iubita ta e mai pufoasă? ”Specialiștii” au o veste bună pentru voi

Distribuie

Dintotdeauna femeile mai plinuțe au tânjit după forme perfecte sau chiar silfide. Cele care nu reușesc să topească grăsimile primesc însă o veste bună de la… ”specialiști”.

Profesorul Will Lassek de la Universitatea din Pittsburgh (Pennsylvania) susține că  grăsimea din fesele și coapsele femeilor ajută de dezvoltarea creierului la viitorii lor copii. Acesta e de fapt răspunsul găsit de oamenii de știință la întrebarea de ce femeile au un nivel al grăsimii corporale mult mai ridicat decât al mamiferelor, în medie cu 30%, scrie libertatea.ro.

‘Este nevoie de multă grăsime pentru construirea unui sistem nervos și grăsimea din acele zone conține DHA (acid docosahexaenoic), componentă extrem de importantă a cortexului cerebral’, arată Will Lassek. ‘Se pare că femeile au evoluat astfel încât să acumuleze acest tip de grăsime ”bună pentru cele aflate  în așteptarea unui bebeluș”’, adaugă el. Circa 80% din DHA necesar noului născut provine din grăsimea acumulată de mamă, transmiterea producându-se îndeosebi în timpul alăptării. ‘Din acest motiv femeile care alăptează scad rapid în greutate’, precizează Lassek.


Distribuie
..