INCREDIBIL cum IUBITUL tău îţi poate afecta REGIMUL alimentar

Distribuie

Partenerul de viata are o influenţă uriaşă asupra modului în care mănânci, chiar dacă pare greu de crezut.

Ai putea merge la supermarket având cele mai bune intenţii, dar dacă partenerul tău care iubeşte mâncare nesănătoasă te însoţeşte, te-ai putea trezi că pui prăjituri în coşul de cumpărături. Nu înseamnă că eşti slabă. Într-o relaţie, partenerul cu cel mai puţin auto-control influentează cele mai multe dintre deciziile comune, spune un nou studiu din „Journal of Consumer Research”.

Ai putea crede că toate deciziile sunt ale tale, dar adevărul este că eşti influenţată de persoanele din jurul tău. În primul cuplu, oamenii de ştiinţă au testat nivelul de auto-control de la 74 de persoane, apoi i-au cuplat, în funcţie de trei tipuri: o persoană cu auto-control mare şi una cu auto-control mic, două persoane cu simţ ridicat de auto-control şi două persoane cu simţ scăzut. Cuplurile au fost apoi rugate să aletge un fel principal dintr-un meniu ce conţinea şi informaţii nutriţionale.

A apărut un trend surprinzător: dacă există puţin auto-control în indivizii implicaţi în luarea deciziei, cuplurile alegeau alimente mult mai bogate în grăsimi, inclusiv în grupurile în care există o persoană puternică.

Cu alte cuvinte, dacă partenerul tău cedează tentaţiei iar tu ai un stil de viaţă sănătos, ar putea să te influenţeze mult mai mult decât îl poţi influenţa tu pe el.


Distribuie