Încalţă-l pe iubitul tău în şosete şi vei avea o partidă de SEX NEMAIPOMENITĂ

Distribuie

Un studiu recent, realizat în Marea Britanie, arată că circa 40% dintre cupluri sunt nemulţumite de viaţa lor sexuală, iar situaţia ar putea să fie la fel la nivel global. Libidoul variază destul de mult de la persoană la persoană, dar dacă observi o schimbare în dorinţa sexuală ar trebui să o investighezi deoarece ar putea să ascundă o problemă medicală fizică sau metală.

În general, o persoană cu o viaţă sexuală sănătoasă este o persoană sănătoasă. Un libidou scăzut sau disfuncţiile erectile pot indica o problemă medicală fizică, cum ar fi diabetul„, afirmă doctorul Michael Perring, medic specializat în probleme sexuale.

Află care sunt probleme care ar putea să-ţi distrugă viaţa sexuală şi cum să le combaţi:

Picioarele reci indică o circulaţie sanguină deficitară ceea ce poate duce la scăderea libidoului. În urma unui studiu realizat la o universitate din Olanda, cercetătorii au descoperit că 80% dintre femei au reuşit să ajungă la orgasm atunci când au purtat şosete, comparativ cu doar 50% dintre femeile care au făcut sex în picioarele goale.

Medicamentele împotriva căderii părului acţionează prin blocarea producţie de testosteron, ceea ce poate duce la scăderea libidoului sau la disfuncţii erectile, scrie romaniatv.net.  În plus, medicii au observat că efectele acestor medicamente persistă până la 40 de luni după ce bărbaţii nu le mai folosesc

Un nas înfundat ne împiedică să fim atraşi de persoana de lângă noi din cauza lipsei mirosului. De asemenea, prin intermediul nasului, oamenii miros feromonii care sunt eliminaţi de către parteneri prin transpiraţie. Mirosul de testosteron sau estrogen activează acea parte a creierul responsabil de reacţiile sexuale şi stările de spirit.

Cuplurile care au un televizor în camera în care dorm au de două ori mai puţin partide de sex decât cele care nu au, potrivit unui studiu realizat în Italia. În plus, şi filmele şi emisiunile pe care le vizionaţi au un efect asupra libidoului. Astfel, filmele violente sau reality show-urile ucid pasiunea în cuplu.

Gingiile inflamate şi care sângerează pot ascunde o disfuncţie erectilă, motivele celor două afecţiuni fiind similare: îmbătrânirea, fumatul, diabetul sau o boală cardiovasculară.

Articulaţiile care trosnesc, deşi pot apărea după anii 60, au un efect puternic negativ asupra relaţiilor intime, deoarece pot ascunde probleme serioase ale oaselor, cum ar fi osteoporoza.

Hiper sau hipo-tiroidismul afectează modul în care organismul nostru funcţionează, ceea ce duce la o scădere a dorinţei sexuale. Dacă sunt descoperite, bolile tiroidei pot fi tratate cu ajutorul medicamentelor, iar viaţa acestor bolnavi se poate schimba în bine în decursul a doar câteva luni.

Colăceii de grăsime nu au un efect negativ doar asupra încrederii în sine, ci şi asupra libidoului. Obezitatea sau kilogramele acumulate modifică nivelul de testosteron din corpurile oamenilor, fie că sunt bărbaţi, fie femei. În plus, kilogramele în plus reduc circulaţia sângelui, nivelurile de energie şi cred riscul dezvoltării unei boli de inimă.

Pastilele antidepresive afectează producţia de dopamină, cea responsabilă pentru emoţiile extreme, ducând astfel la reducerea depresiei. În cazul emoţiilor extreme este inclusă şi dorinţa sexuală, care are de suferit în urma urmării unui tratament cu antidepresive.

Diabetul afectează arterele şi, astfel, circulaţia sângelui, cei care suferă de această boală având probleme şi în pat.

Tratamentul pentru prostata mărită, problemă cu care se confruntă mai mulţi bărbaţi aflaţi la a treia vârstă, poate afecta dorinţa sexuală şi pot duce chiar la impotenţă.


Distribuie