Iată de ce e bună vitamina E pentru bărbaţi

Distribuie

Scăderea libidoului poate genera un sentiment de culpabilitate. În acest mod, se poate ajunge la dizarmonii în relaţia de cuplu şi la afectarea imaginii de sine. Stresul cotidian este principala cauză care poate duce la performanţă sexuală scăzută. Însă există şi alte cauze ale disfuncţiilor sexuale, precum o alimentaţie deficitară. În continuare îţi prezentăm câteva sfaturi referitoare la aportul de vitamina E, pentru a evita sau a corecta acest gen de probleme.

În cazul în care descoperi că lucrurile nu mai merg cum trebuie în dormitor, este recomandat să consulţi un doctor. Acest pas trebuie făcut pentru a afla dacă lipsa libidoului nu este cumva un efect direct al unor probleme medicale, precum diabetul zaharat, dezechilibrele hormonale, bolile cardiovasculare s.a. În eventualitatea în care este vorba despre o astfel de situaţie, vei primi un tratament propice. Pe de alta parte, dacă scăderea libidoului e generată de alimentaţia inadecvată sau de stresul cotidian, trebuie să-ţi schimbi stilul de viaţă. Astfel, este indicat să adopţi un program de exerciţii fizice, dar şi să-ţi programezi momente zilnice de relaxare.

Demn de menţionat este faptul că alimentele bogate în vitamina E pot contribui la diminuarea unor disfuncţii de ordin sexual, cum ar fi numărul scăzut de spermatozoizi ori motilitatea deficitară.

 Număr mai mare de spermatozoizi
Diminuarea cantităţii de spermatozoizi afectează în mod direct fertilitatea. Această scădere poate fi influentata de diferiti factori, precum îmbătrânirea, infecţiile, tumorile sau defectele cromozomiale. Acest gen de probleme se trateaza prin terapii hormonale ori prin operaţii, dar cea mai buna soluţie pentru prevenire o reprezintă dieta bogată în vitamine. Aşadar, vitamina E are un puternic efect antioxidant, ce protejează corpul de acţiunea radicalilor liberi, întârziind procesul de îmbătrânire şi întărindu-l în lupta cu agenţii patogeni.


Creşterea libidoului
Importanţa vitaminei E este demnă de luat în seama în ceea ce priveşte creşterea libidoului. Aşadar, vitamina E măreşte nivelul de testosteron din corp, catalizând astfel creşterea apetitului sexual. Specialiştii susţin că o dietă ce conţine aceasta vitamina reprezintă remediul natural pentru dezvoltarea interesului în pat, fiind de preferat terapiilor cu hormoni.

 Îmbunătăţirea motilităţii

Este binecunoscut faptul că suplimentele ori alimentele ce conţin vitamina E pot îmbunătăţi calitatea spermei. Specialiştii menţionează că bărbaţii care consumă constant 400 de miligrame de vitamina E împreună cu 225 mg de seleniu vor avea o motilitate mai bună a spermatozoizilor. Pentru a mări aportul de vitamina E, trebuie să incluzi în dieta alimente ca nucile, semintele de floarea-soarelui, cereale fortificate, uleiurile vegetale, roşiile, untul de arahide, avocado ori frunze de nap.

sfatulparintilor.ro


Distribuie