Fertilitatea masculină poate fi îmbunătăţită prin consumul de nuci, cereale, uleiuri vegetale şi unt de arahide

Distribuie

Pentru a îmbunătăţi calitatea spermei, bărbaţii trebuie să consume alimente bogate în vitamina E. Un studiu realizat recent, arată că bărbaţii care consumă nuci, cereale, seminţe de floarea soarelui, uleiuri vegetale, roşii, pastă de tomate, frunze de nap, unt de arahide, avocado au o spermă mult mai calitativă decât cei care nu consumă alimentele menţionate anterior.

Scăderea numărului de spermatozoizi afectează fertilitatea şi poate fi cauzată de infecţii, defecte cromozomiale, etc. Aceste probleme pot fi tratate cu ajutorul terapiilor hormonale şi prin intervenţii chirurgicale. Dar prima şi cea mai eficientă tratare este chiar prevenirea: Vitamina E are un efect antioxidant puternic şi protejează organismul de acţiunea radicalilor, aceştia duc la scăderea numărului de spermatozoizi.

Vitamina E ajută la creşterea apetitului sexual. Doza zilnică recomandată de vitamina E este de 400 Ul.

Ca bărbatul tău să fie sănătos din punct de vedere sexual şi să aibă parte de spermatozoizi de calitate, îţi recomandăm să-l hrăneşti cu alimente care conţin vitamina E.

Vitamina E este un compus antioxidant, solubil în grăsimi şi care ajută corpul în neutralizarea efectelor dăunătoare ale oxidanţilor.

Pe lângă faptul că este un bun producător de spermatozoizi fertili, vitamina E este benefică şi împotriva procesului de îmbătrânire, menţine sănătatea şi previne dezechilibrul mental.

Produsele care conţin vitamina E în cantităţi mari sunt: migdalele, seminţele crude, spanacul, frunzele de muştar, frunzele de nap, varza Kale, alunele de pădure, uleiurile din plante, avocado, broccoli, pătrunjelul, papaya, măslinele.

Vrei un bărbat sănătos şi fertil? Ai grijă cum îl hrăneşti!


Distribuie
..