Disfuncţiile SEXUALE ale bărbaţilor

Distribuie

Unul din 10 bărbaţi nu poate avea o prestaţie normală în pat. Cea mai comună disfuncţie sexuală a bărbaţilor este disfuncţia erectilă, afectând pe 8% dintre domni cu vârste cuprinse între 20 şi 40 de ani.

Disfuncţiile sexuale ale bărbaţilor sunt de trei tipuri: cele care ţin de erecţie, cele care ţin de ejaculare şi cele care ţin de dorinţă. O treime dintre bărbaţi suferă de una dintre ele. Iată care sunt simptomele, dar şi care sunt cele mai comune cauze ale lor.

1. Disfuncţii sexuale ale erecţiei (impotenţa)

Disfuncţia erectilă se manifestă astfel: bărbatul ori nu poate avea o erecţie ori şi-o pierde în timpul actului. O întâmplare destul de comună este cea în care acesta işi pierde erecţia atunci când îţi pune prezervativul.

De multe ori cauzele sunt pur psihologice, iar problema este doar în mintea bărbatului. În special tinerii sunt afectaţi în plan psihologic. Prima experienţă sexuală este un eveniment stresant pentru mulţi adolescenţi. Dacă nu reuşesc să-şi menţină erecţia pot rămâne cu impresia că au o problemă.

Stresul de la muncă, din viaţa de cuplu sau grija banilor sunt alte cauze psihologice ale disfuncţiei erectile.

Disfuncţia erectică este însă asociată şi cu anumite afecţiuni medicale cum ar fi colesterolul ridicat, diabetul sau presiunea sangvină ridicată.

Ce poate face iubitul tău dacă se confruntă cu disfuncţia erectilă? Tomlinson spune că ar trebui să renunţe la fumat şi la alcool, să comunice deschis cu partenera, iar dacă problema persistă, să se adreseze medicului specialist.

2. Disfuncţii sexuale ale ejaculării

Bărbaţii pot suferi de una dintre cele trei tipuri de disfuncţii: ejacularea este prematură, ejacularea este întârziată sau este retrogradă.

Ejacularea precoce este cea mai des întâlnită disfuncţie de acest tip. Practic, iubitul tău ejaculează mai repede decât şi-ar dori, lucru care dă naştere multor frustrări în cuplu. Mai ales că tu trăieşti cu impresia că el se simte bine, iar tu nu apuci.

De multe ori însă ejacularea precoce nu este decât rezultatul faptului că te consideră foarte incitantă sau a unor griji privind prestaţia lui în pat.

Ejacularea întârziată este o disfuncţie sexuală în care bărbatul ajunge cu mare greutate la orgasm sau nu îl atinge deloc.

Ejacularea retrogradă reprezintă practic refularea spermei. Ea nu mai este expulzată prin uretră, ci ia cale întoarsă şi ajunge în vezica urinară. Acolo se amestecă cu urina, iar bărbatul poate constata acest lucru atunci când urinează.

Iubitul tău trebuie să se adreseze medicului specialist dacă remarcă faptul că nu a ejaculat câteva dăţi la rând în timpul orgasmului.

sursa: unica.ro.


Distribuie
..