Un nutrient folosit frecvent în suplimentele alimentare poate cauza CANCER

Distribuie

Cromul, un nutrient folosit frecvent în suplimentele alimentare destinate pierderii în greutate şi tratamentului împotriva diabetului zaharat, ar putea fi cancerigen, conform unui studiu efectuat de cercetători australieni de la Universitatea din New South Wales (UNSW) şi de la Universitatea din Sydney.

Cromul trivalent (CrIII), care poate fi obţinut prin dizolvarea de crom elementar în acizi cum ar fi acidul clorhidric sau acidul sulfuric, este utilizat în suplimentele nutriţionale pentru tulburări metabolice cum ar fi rezistenţa la insulină şi în diabetul de tip 2, informează Agerpres.

”Am fost în măsură să demonstrăm că oxidarea cromului în interiorul celulei are loc, deoarece pierde electroni şi capătă o formă cancerigenă”, a declarat cercetătorul Lindsay Wu de la UNSW.

Rezultatele creează motive de îngrijorare cu privire la riscurile de a lua de suplimente alimentare de crom pe termen lung sau în doze mari.

Cu dovezi discutabile cu privire la eficienţa cromului ca supliment alimentar, aceste rezultate ar trebui să-i determine pe oameni să se gândească de două ori dacă să ia suplimente care conţin doze mari de crom”, a declarat profesorul Peter Lay de la Universitatea din Sydney.

Academia Naţională de Ştiinţe din SUA estimează că până la 200 de micrograme de crom este un regim alimentar de zi cu zi care poate fi administrat în condiţii de siguranţă şi adecvat pentru consum. Conform ghidurilor australiene, aflate în prezent în curs de revizuire, 25-35 micrograme de crom pe zi sunt recomandabile ca un aport adecvat pentru adulţi.

libertatea.ro.


Distribuie
..