De regulă, bărbaţii adorm după SEX. Descoperă MOTIVUL

Distribuie

Unul dintre cele mai supărătoare lucruri pentru o femeie, după ce a făcut dragoste, este ca partenerul să adoarmă imediat după ce partida s-a terminat. Iată ce explicaţii au găsit oamenii de ştiinţă:

Au loc schimbări hormonale

Una dintre cauze o reprezintă, potrivit doctorului David McKenzie, de la Universitatea din Vancouver, prolactina care este eliberată în corpul unui bărbat, în urma actului sexual.

Acest hormon contribuie la crearea unei stări de oboseală mai mare decât în mod obişnuit.

Totodată, şi efortul depus în timpul unei partide de amor epuizează muşchii de glicogen, ceea ce conduce tot la o stare de somnolenţă accentuată.

Sexul îi relaxează

Deşi este supărător pentru tine, oamenii de ştiinţă explică faptul că starea de somn este un semn al faptului că l-ai adus la apogeu şi că s-a simţit foarte bine cu tine.

De aceea, fiind relaxat la maximum, bărbatul va pica într-un somn adânc.

Au încredere în parteneră

Mulţi reprezentanţi ai sexului tare adorm fiindcă se simt în siguranţă lângă parteneră. Ei văd acest fapt ca pe o dovadă de încredere în femeia de lângă el şi nu văd niciun lucru rău în a trage un pui de somn imediat după partida de sex.

Pentru că partidele au loc noaptea

Nu în ultimul rând, o altă cauză care favorizează apariţia somnului la câteva secunde după ejaculare este faptul că majoritatea partidelor au loc noaptea, după o zi de serviciu.

De aceea, bărbaţilor li se pare firesc ca, odată ce actul sexual s-a încheiat să adoarmă şi să nu mai stea la palavre sau să te ţină în braţe.

Ei sunt mai puţin atenţi la aceste detalii decât femeile.

clickpentrufemei.ro


Distribuie
..