De ce simt bărbaţii nevoia să se masturbeze, chiar dacă au iubită

Distribuie

Masturbarea are un efect pozitiv asupra sănătăţii bărbaţilor deoarece eliberează o parte din tensiunea sexuală şi le permite să se concentreze mai bine. Aceste informaţii au o bază ştiinţifică, fiind confirmate de mai multe studii care au comparat nivelurile hormonale ale bărbaţilor lipsiţi de activitate sexuală cu cele ale bărbaţilor activi la acest capitol.

Astfel, s-a constatat că bărbaţii frustraţi din punct de vedere sexual au probleme cu concentrarea, comparativ cu cei mai „sportivi” la capitolul masturbare, care folosesc această practică pentru a-şi elibera o parte din tensiunea acumulată de-a lungul unei zile. Bărbaţii care se masturbează sunt mai relaxaţi, au performante sexuale mai bune şi îşi pot îndeplini îndatoririle zilnice cu o mai mare uşurinţă.

Alte studii, care au analizat legatura dintre masturbare şi performanţele sexuale ale bărbaţilor, au demonstrat că această practica sexuală le permite acestora să-şi controleze şi să-şi îmbunătaţească performanţele în pat, scrie roportal.ro.  Auto-stimularea penisului previne atât ejacularea precoce cât şi întârirea exagerată a penisului care determină erecţia exagerată. Masturbarea le permite bărbaţilor să se cunoască mai bine, să afle cât mai multe lucruri despre cum funcţionează penisurile lor, sa „intre în contact” mai bine cu sexualitatea lor.

Masturbarea îi ajuta pe bărbaţi să înţeleagă ce îi excită şi ce îi poate aduce la orgasm, iar aceste informaţii sunt vitale pentru menţinerea unei vieţi sexuale durabille şi pline de plăcere. În plus, le creşte stima de sine şi îi ajută să se simtă satisfăcuţi. Toate acestea se reflectă în activitatăţile zilnice ale bărbaţilor şi le dau sentimentul unei vieţi împlinite din toate punctele de vedere.


Distribuie
..