De ce să nu iubeşti un bărbat care îşi face SELFIE

Distribuie

Toată nebunia cu pozele pe care ţi le faci singur cu telefonul a atins noi culmi în ultima vreme. Surprinzător, femeile nu mai sunt singurele care îşi ţuguiază buzele şi se fotografiază cu telefonul în baie, pe stradă, etc, iar reţelele sociale sunt pline de bărbaţi care îşi fac selfie din 5 în 5 minute. Vezi de ce este o idee proastă să te îndrăgosteşti de un astfel de bărbat, care îşi face selfie des.

Un studiu recent arată că bărbaţii care postează des pe reţelele de socializare fotografii de tip selfie au un set de trăsături nu tocmai potrivite pentru un partener de viaţă (a se citi „bărbat de casă”).

Studiul a analizat datele adunate de la 800 de bărbaţi cu vârste cuprinse între 18 şi 40 de ani. În afară de obiceiurile lor pe Facebook şi alte reţele sociale, bărbaţii au răspuns la tot felul de întrebări menite să arate gradul de comportament antisocial al fiecăruia (lipsa de empatie, impulsivitate, etc) şi gradul de iubire de sine şi de autoapreciere a aspectului fizic.

Bărbaţii obsedaţi de propria frumuseţe îşi fac selfie des

Cu alte cuvinte, studiul a urmărit dacă există vreo legătură între faptul că un bărbat îşi face poze tip selfie des şi egoism, lipsă de empatie pentru parteneră, sau obsesie pentru propriul corp.

Bărbaţii narcisişti îşi editează pozele

Deloc surprinzător, bărbaţii care au recunoscut că îşi editează fotografiile pentur a părea mai atrăgători sunt şi cei care au ieşit în teste drept narcisişti şi lipsiţi de înţelegere pentru parteneri.

Dacă îşi face selfie nu înseamnă că este un om rău

Oamenii de ştiinţă care au realizat testul au subliniat că un selfie nu înseamnă automat un egcentrist care nu va ţine la tine niciodată cum îşi iubeşte muşchii. Tot ce vrea acest studiu să arate este că profilul şi tipul de fotografii prin care bărbaţii se prezintă online poate arăta multe trăsături de personalitate, nu toate de dorit.

 

libertatea.ro


Distribuie
..