De ce îşi înşeală bărbaţii iubitele

Distribuie

Se înţeleg bine, au o relaţie de lungă durată, serioasă şi se simt bine împreună. Ea îl iubeşte, el o iubeşte. Şi totuşi el îşi dă din când în când întâlniri cu alte femei, cu care se sărută sau face sex. De ce o înşală, dacă o iubeşte?

Experţii sexologi încearcă să desluşească „misterul” relaţiilor şi spun că într-o relaţie, sentimentele de iubire – sau lipsa lor – nu sunt cele care împing un bărbat să fie infidel. Motivele sunt diferite şi chiar dacă există dragoste în cuplu, un bărbat tot ar putea să îşi înşele partenera.

Vrea varietate

Chiar dacă este fericit în relaţia sa şi îşi iubeşte partenera, fie prietenă sau soţie, un bărbat care îşi doreşte varietate, va avea varietate şi noi experienţe alături de alte femei.
Vrea să se simtă în control

Dacă nu simte că deţine controlul în relaţia voastră – adică este ţinut sub papuc de către tine – are nevoie să câştige teren. Cum poate face asta dacă nu fiind „şeful” într-o altă relaţie? Comportamentul său nu este corect nici faţă de tine, nici faţă de cealaltă femeie, însă el se va simţi în control astfel.

Evită intimitatea

Mulţi bărbaţi se simt constrânşi de şi se tem de relaţiile serioase, aşa că încearcă să păstreze lucrurile cât mai simple cu putinţă. Un bărbat păstrează distanţa între el şi iubita sa fiindu-i infidel. Astfel, nu se va baza în totalitate pe persoana cu care are o relaţie, crezând că astfel nu va fi rănit şi nu va suferi dacă relaţia se va destrăma.

Vrea intimitate

Pe de altă parte, un bărbat care nu are parte de destulă intimitate în relaţia sa, cu siguranţă o va căuta în altă parte. Dar va „uita” să se despartă de actuala iubită, însă nu va uita să îşi găsească o altă femeie. Infidelitatea în acest caz izvorăşte din teama unui bărbat de a discuta problemele pe care le simte cu partenera sa, aşa că preferă să înşele decât să vorbească.

Nu are voinţă

Potrivit experţilor, unii bărbaţi sunt pur şi simplu slabi şi, cum tentaţiile sunt la tot pasul, se lasă atraşi de alte femei. Oportunitatea s-a arătat şi el a fost prea slab ca să spună nu. A profitat de ocazie, însă fără să se gândească înainte la repercusiuni.

A mai făcut şi în alte cazuri

Şi a scăpat basma curată. Nu orice bărbat care a fost infidel o dată înseamnă că va face în fiecare relaţie acest lucru. Totuşi, dacă a văzut că a scăpat o dată fără să fie prins şi nu şi-a dat seama din ce motiv a făcut asta prima oară, probabil va încerca din nou.

O cere libidoul său

La începutul relaţiei nu vă mai săturaţi unul de celălalt, dar după un timp lucrurile devin confortabile. Nu este un lucru rău, doar că unii bărbaţi au nevoie să simtă adrenalina de la început şi dacă nu o găsesc alături de partenerele lor, o vor căuta la alte femei.

unica.ro.


Distribuie