De ce bărbaţii nu sunt atraşi sexual de partenerele prietenilor

Distribuie

Cercetătorii de la universitatea din Missouri au stabilit de ce bărbaţii nu sunt atraşi sexual de partenerele prietenilor. Studiul demonstrează că în foarte multe cazuri ar putea exista relaţii sexuale între un bărbat şi iubita celui mai bun prieten al său, dar în viaţa reală se întâmplă foarte rar.

Bărbaţii simt o stare de greaţă şi disconfort psihic la ideea de a se atinge de corpul care a fost deja atins de prietenul său.

Oamenii de ştiinţă au descoperit că atunci când bărbaţii comunică cu soţiile sau iubitele prietenilor, nivelul de testosteron scade. Situaţia se inversează când bărbaţii trebuie să cucerească o domnişoară singură şi s-o atragă în pat. Cercetătorii consideră această atitudine faţă de partenerele prietenilor o modalitate de armonie în lumea interioară a bărbaţilor. Plus la toate, aceasta este genetică şi ajută la menţinerea unui comportament masculin.

Chiar dacă există situaţii când bărbaţii sunt atraşi de partenerele prietenilor, aceştia nu-şi vor permite să aibă ceva cu ele. Atitudinea este genetică şi se datorează faptului că masculii nu se conformează faptului de a atinge un corp deja atins de cineva cunoscut.

În general, nivelul de testosteron se măreşte în organism atunci când bărbaţii comunică  cu o potenţială parteneră sau când aceştia concurează.


Distribuie