DE CE bărbaţii deprimaţi sunt mai ATRĂGĂTORI

Distribuie

Un studiu realizat la University of British Columbia din Canada demonstrează că bărbaţii fericiţi şi zâmbitori sunt mai puţin atractivi din punct de vedere sexual în comparaţie cu bărbaţii tăcuţi şi deprimaţi.

Potrivit studiului realizat, femile sunt cel mai puţin atrase de bărbaţii zâmbitori, preferându-i pe acei care par trufaşi şi puternici sau deprimaţi şi sfioşi.

Spre deosebire de femei, bărbaţii se simt cel mai mult atraşi din punct de vedere sexual de femeile care par fericite şi cel mai puţin atraşi de acelea care par îngâmfate şi sigure pe ele.

Studiul cercetătorilor de la University of British Columbia din Canada, primul care a analizat, pe sexe, diferenţele semnificative înregistrate în ceea ce priveşte nivelul de atracţie pe care îl exercită zâmbetul, au încercat să explice fascinaţia exercitată de clişeul „băiatului rău” dar şi de alte stereotipuri. Acesta este totodată primul studiu care a analizat nivelul de atracţie exercitat de manifestările de mândrie şi ruşine ale oamenilor.

Potrivit autorilor canadieni, expresia „de mândrie” accentuează trăsăturile fizice tipic masculine. Printre acestea sunt: partea superioară a trupului şi musculatura pronunţată.

Femeile sunt atrase de bărbaţii mai deprimaţi datorită faptului că aceştia nu sunt în totalitate deschişi, acestea încercând să-i cucerească.

Totodată, un studiu realizat de cercetătorii britanici arată că bărbaţii care nu au copii sunt mai deprimaţi decât femeile.


Distribuie