De ce bărbaţii pot avea dureri în timpul SEXULUI

Distribuie

Nu rare sunt episoadele de disconfort din timpul actului sexual. Şi nu numai femeile sunt cele care au această problemă, ci şi partenerul lor. Durerea resimţită în timpul actului sexual poate fi de lungă durată sau intermitentă, neplăcerea afectând atât femeile, cât şi bărbaţii. În timp ce la femei senzaţia de durere apare din cauza lubrefierii insuficiente sau a afecţiunilor uterine, la bărbaţi durerea poate fi cauzată de infecţii care provoacă inflamarea glandului penisului, dar şi de leziunile care apar la nivelul testiculelor şi a prostatei.

O parte dintre afecţiunile masculine se pot trata medicamentos, în timp ce pentru altele este nevoie de intervenţii chirurgicale efectuate de medicul urolog.

Leziunile peniene, una dintre cauze

Disconfortul resimţit în timpul actului sexual de către bărbaţi este cunoscut în termeni medicali ca dispareunie. Afecţiunea poate fi cauzată de multiplele leziuni de la nivelul penisului, testiculelor, prostatei, dar şi a vezicii urinare, clicksanatate.ro.

Dintre leziunile care pot apărea la nivelul testiculelor, cele infecţioase sunt şi cele care pot provoca durere în timpul actului sexual. Printre acestea se numără şi orhita (inflamaţia unuia sau a ambelor testicule, cauzată de obicei de o infecţie) sau epididimita (inflamaţia epididimului, un tub lung şi răsucit poziţionat deasupra şi posterior de fiecare testicul).

Prostatitele pot îngreuna actul intim

Printre afecţiunile specifice bărbaţilor care pot cauza durere în timpul actului sexual se numără şi cele ale prostatei. Prostatitele acute şi cele cronice (boala inflamatorie a prostatei) şi uretritele (inflamarea uretrei) sunt cele mai frecvente probleme medicale care pot provoca senzaţia de disconfort.

În cazul acestora, durerea apare mai ales în momentul ejaculării şi este asociată cu episoade de urinare frecventă. Conform specialiştilor, durerile ce apar la nivelul penisului mai pot fi cauzate şi de hiperplazia benignă de prostată (mărirea în volum a prostatei, afecţiune ce nu este de natură canceroasă), fie pot semnala prezenţa cancerului de prostată la bărbaţii trecuţi de 50 de ani.

Herpesul şi dermatita, alţi «vinovaţi»

Herpesul genital, manifestat prin simptome precum erupţiile la nivelul organelor genitale, le poate provoca bărbaţilor senzaţia de disconfort în timpul actului sexual. În cazul leziunilor herpetice, se recomandă întreruperea contactelor intime şi urmarea unui tratament antivirale, cu administrare orală sau cu unguente care pot grăbi vindecarea erupţiei.

Deşi nu este des întâlnită, dermatita este o altă problemă medicală a barbaţilor ce poate cauza durere. Fiind considerată o reacţie alergică la chimicalele din produsele de îngrijire corporală (geluri de duş, săpun, şampon etc.), dematita poate cauza inflamarea ţesutului penisului, respectiv senzaţia de disconfort şi de durere.


Distribuie
..