De ce 9 seara este ora critică pentru bărbaţi?

Distribuie

Conform medicilor, bărbaţii devin ursuzi cam pe la ora 9.00 seara şi râvnesc la un anumit tip de atenţie, pentru a ieşi din starea proastă. Află despre ce e vorba!

Am putea să-i spunem ora critică: pe la 9 seara, mulţi bărbaţi se simt brusc irascibili. Se pare că starea de spirit li se schimbă din cauza efectului ciudat pe care îl au unele activităţi din seara respectivă asupra hormonilor.

Să detaliem: în unele seri, să zicem că tipul se întâlneşte la o bere cu băieţii, apoi mănâncă ceva pe fugă în oraş, bea un suc sau vine direct acasă şi mâncaţi împreună. În plus, nu uita să incheie cina cu un desert…

„Ceea ce a mâncat în ultima parte a zilei se transformă în zahăr – alcoolul, carbohidraţii şi, evident, orice desert – ceea ce duce la diminuarea testosteronului (şi asa fluctuant) cu 25%”, explică dr. Daniel Amen, autor al cărtii „Change Your Brain, Change Your Body.” De aici şi acea cădere hormonală, care îi dă o stare morocanoasă.

De ce la ora 9.00 seara? Durează ceva pentru ca bautura şi mâncarea să fie digerate, aşa că dacă a mâncat şi a băut pe la şapte seara, starea de iritare îl va „lovi” peste două ore.

Nevoia lui arzătoare

 

Când unui bărbat îi scade nivelul testosteronului, tipul îşi doreşte afecţiune. „Bărbaţii au nevoie de linişte pentru a se relaxa şi a-şi încărca bateriile”, accentueaza prof. dr. Diana Kirschner , terapeut de cuplu şi autoare a cărţii „Sealing the Deal”. Aşa că ai la dispoziţie câteva alegeri.

Dacă nu vrei să ai de-a face cu starea lui proastă, retrage-te în altă cameră. Dar dacă abia aşteptai să mai petreci timp alături de el şi totodată te simţi generoasă, cea mai bună mişcare e să nu îi acorzi atenţie fizică, ci să îl susţii emoţional. Stai linistită, nu-ţi va fi greu – nu cred că-ţi arde nici ţie să încerci să exciti un tip pe care-l vezi îmbufnat.

Atingerea magică

 

Mangâie-l pe cap – aceasta este mişcarea perfectă pentru a-l revigora, sfătuieşte Ian Kerner, terapeut sexual şi autor al cărţii „Passionista: The Empowered Woman’s Guide to Pleasuring a Man”. Se va simţi bine şi se va relaxa, datorită miilor de terminaţii nervoase de pe scalp. Şi e oricum o atingere pur afectuoasă, fara alte conotaţii.”

Există câteva moduri prin care poţi oferi un masaj grozav al scalpului şi va trebui să le experimentezi, pentru a afla care dintre ele e pe placul iubitului tău. Una dintre tactici este să îţi pui degetele de la o mână în partea unde fruntea se continuă cu părul şi să le laşi să alunece până spre ceafă. Ca să existe continuitate, reia mişcarea cu cealaltă mână.

O altă tehnică pe care poţi s-o aplici pentru a-l energiza este să-ţi foloseşti unghiile de la ambele mâini pentru a trasa mici cercuri pe creştetul său. Conform terapeuţilor în masaj, acest tip de atingere „trezeşte” terminaţiile nervoase. Apoi, îndreaptă-ţi atentia către urechi şi trece-ţi degetele prin spatele lor, strângându-i fugitiv lobii urechilor.

Iar dacă partenerul tău se confruntă cu dureri de cap atunci când e epuizat, începe cu tamplele. Cu degetele arătătoare şi mijlocii apasă-l nu foarte tare acolo, iar apoi, în mişcări de zig-zag, urcă-le până în creştet. Masează-i punctul unde gâtul i se uneşte cu capul şi repetă.

Se simte mai bine? Atunci poţi să-i sugerezi să-ţi întoarcă sesiunea de răsfăţ.

realitatea.net.


Distribuie