Cum îţi dai seama că iubitul tău are DEPRESIE şi ce faci ca să-şi revină

Distribuie

Depresia în relaţie există, iar viaţa în doi nu este o garanţie a stării de fericire permanentă. Bărbaţii nu sunt foarte expesivi, iar acest lucru face să nu depistăm întotdeauna când anume, bărbaţii sunt deprimaţi.

La bărbaţi, depresia se manifestă prin stări de furie şi căderi în ispita consumului de alcool.

Bărbaţii deprimaţi suferă de tristeţe şi caută izolare socială, dar simţul puternic al masculinităţii îi fac să se lupte cu aceste simptome ale depresiei şi să acţioneze cumva invers. Din acest motiv continuă să iasă în oraş, şi consumă o cantitate mai mare de alcool decât de obicei. În aceste clipe ei fac orice ca să se ducă cât mai târziu acasă.

În relaţia de cuplu, un bărbat depresiv va avea stări de furie, de nervi, va profita de fiecare ocazie pentru a ieşi în oraş, întâlnirile cu prietenii fiind acompaniate de un consum exagerat de alcool.

Ideea de bărbat deprimat este lipsită de masculinitate, iar un bărbat, ultimul lucru pe care şi-l doreşte este să fie considerat mai puţin masculin.

O femeie care încearcă să vorbească cu iubitul aflat în depresie, trebuie să se aştepte la o atitudine defensivă, la negare şi mai târziu la acţiuni de eschivare prin care dă vina pe muncă, pentru starea proastă pe care o are.

Femeia trebuie să deschidă astfel de discuţii când îl simte mai calm, în niciun caz în stările de nervi. Ea trebuie să indice, în conversaţie, acele semne care i-au arătat că el nu se simte bine, pentru ca bărbatul să nu poată să nege la nesfârşit. 

Dacă motivele depresiei ţin şi de relaţie, femeia nu trebuie să intre în stare de defensivă şi să ia toate durerile lui la modul personal, căci ultimul lucru pe care şi-l doreşte un bărbat depresiv este să împace femeia căreia i-a spus durerea sa.  

 


Distribuie
..